četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Po zaključeni sezoni

Članska ekipa KK Zagorje, ki jo vodi trener Sebastjan Ponjević, je letošnjo sezono zaključila na 7. mestu 4. Slovenske košarkarske lige. Ekipa je svojo prvo tekmo prvenstva začela z zmago v gosteh, nato pa v nadaljevanju s petimi zmagami in dvema porazoma božično novoletne praznike pričakala na vrhu prvenstvene lestvice. A prav v predolgih praznikih, seriji poškodb in delovnih obveznostih igralcev trener Ponjević vidi razloge za črno serijo, ki je sledila. Ekipa je pristala na nehvaležnem 4. mestu in tako izpadla iz borbe za napredovanje v 3. SKL.
V drugem delu tekmovanja so si košarkarji prizadevali za uvrstitev med sedmo in 12. mesto, pri čemer jim je s šestimi zmagami uspelo sezono zaključiti na 7. mestu 4. SKL.

»Drugi del tekmovanja smo izkoristili za pripravo na naslednjo sezono,« pravi Ponjević, »in dali priložnost tudi mlajšim igralcem, ki v rednem delu niso dobili dovolj prilike za igranje.« Ponjević je tudi dodal: »Igralci so v drugem delu tekmovanja pokazali veliko zrelosti, borbenosti, predanosti in želje po dokazovanju. Tako da sem nanje zelo ponosen in jih še enkrat pohvalil za pravilen odnos do dela in odličen obisk treningov. Za kaj več nam je letos zmanjkalo malo športne sreče, zato upam, da bomo s pravim odnosom in dobrim delom v naslednji sezoni to dobili povrnjeno.«

Da so bili obiski na treningu odlični tudi pri mlajših košarkarjev, pa je po končani sezoni povedal tudi trener košarkarjev, starih do 15 let, Blaž Bergant.

ZT

Isti avtor