»V petek, 17. novembra, je bil še eden izmed takšnih dogodkov v našem VDC Zasavje, ki nam daje vzpodbudo za “trmasto” doseganje postavljenih ciljev …« pravi direktorica VDC Zasavje dr. Špela Režun.

Čeprav slovenska država še vedno ne zahteva nobenih standardov kakovosti od izvajalcev socialnovarstvenih storitev, imajo zasavski VDC-jevci sistem kakovosti uveden že od leta 2007. Prvo zunanjo presojo mednarodnega sistema E-qalin so opravili v letu 2010 in potem kontinuirano vsaka tri leta, brez prekinitev. V preteklem tednu so uspešno končali s peto zunanjo presojo.

»Sistem kakovosti imamo integriran v naše vsakodnevno delovanje v dejanjih. Načrtovati, narediti, preveriti/analizirati narejeno in ugotoviti, ali lahko kaj izboljšamo, spremenimo, skupaj, povezano, z vključenostjo vseh naših deležnikov, je ključno za vzdrževanja kakovostne socialnovarstvene storitve,« pravi dr. Režun.

In nadaljuje: »Da uspemo v zasavskem VDC-ju, kljub kaotičnemu, nevzpodbudnem sistemskem okolju, delovati naravnano na individualne potrebe uporabnikov, speljati projekte in investicije, ki si jih zadamo, se vključevati v okolje, gre zasluga tistim zasavskim VDC-jevcem, ki nam pomeni delo v VDC-ju poslanstvo in povezano sledimo skupaj postavljeni viziji in vrednotam.

Je zasluga vseh tistih, ki smo pripravljeni narediti še marsikaj drugega, kot bi nujno morali.

Je zasluga vseh tistih, ki ne obiramo bližnjic, ki so sicer zakonite, a pomenijo slabšo kakovost storitve za uporabnika in/ali več dela za sodelavca …

Je zasluga vseh tistih, ki gremo ob vsakodnevno novih izzivih, vedno znova izven svojih con udobja in iščemo rešitve v dobro uporabnikov in kolektiva.

Je zasluga vseh tistih zaposlenih, ki se ne sklicujemo le na vse svoje pravice, ampak v danem trenutku iskreno, brez preračunljivosti prispevamo toliko kot zmoremo za skupno dobro.«

Presojevaka Mateja Hauser podjeta QSocial, ki je vodila peto zunanjo presojo je v svojih zaključnih ugotovitvah zapisala: »Klenost, pogum in uporništvo Zasavcev so poznana zgodovinska dejstva in sodelavci VDC Zasavje so vredni nasledniki tradicije rudarskih krajev. Pogumno utirajo nove poti na področju socialne dejavnosti, kleno se borijo za odpravo sistemskih nepravilnosti v branži ter uporno zagovarjajo pravice ljudi, katerih sopotniki so.

Vedo kaj hočejo in za prave stvari zastavijo vso svojo energijo. Zavedajo se, da ima skupno prednost pred individualnim. Svoj pogum izkažejo tudi s tem, da opozorijo na nesprejemljivo vedenje v družbi in v lastnem timu. Niso tiho, ne pogledajo stran in ne čakajo, da bodo probleme namesto njih reševali drugi.

Petič zapored so potrdili certifikat kakovosti po modelu EQalin. Oni so preprosto drugačni, neponovljivi in »plešejo po svoje«.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekNedostojna pacienta