Imate pripravljeno vse za šolo? Ste skrbno zavili zvezke, pripravili šolske torbe? Imate za novo nalivno pero tudi novo peresnico?

Ste pero pobrali putki na dvorišču ali ste ga kupili v knjigarni?

Brez heca. Ime (nalivno) pero izvira iz začetkov pisanja, ko so za pisanje uporabljali gosja in druga ptičja peresa, ki so jih pomakali v črnilo. Od tod tudi ime peresnica, saj je to pomenilo škatlico za shranjevanje peres. Kurjih, gosjih … – peres pač. Eno najstarejših najdenih peresnic hranijo v muzeju v Kairu in izvira iz 11. stoletja.

 

Usnjene peresnice

Danes ne uporabljamo peres, niti kovinskih ali lesenih peresnic. Vsaj ne v večini. Šolarji imajo najraje pisane usnjene peresnice z motivi, ki so modni in so jim všeč. Najlepše je, če so usklajeni s šolsko torbo, kajne?

Zaloga peresnic v VDC

V VDC Zasavje pridno delamo zalogo za novo šolsko leto. Pisanim usnjenim peresnicam smo dodali tudi kulske eko jeans peresnice, ki so všeč tako dekletom kot fantom.

Zbirajo odpaden jeans

Še vedno zbiramo odpaden jeans, zato pred koncem počitnic lahko pospravite še omaro in nam prinesete kakšen ponošen in premajhen par kavbojk. Mimogrede lahko opravite tudi nakup v naši spletni trgovinici.

Kdo ve? Morda tam uzrete vaše najljubše kavbojke, zamaskirane v peresnico, copate ali celo šolsko torbo!

PR objava