Šal: Iz puloverja lahko izdelate okrogel »infinity« šal. Vse, kar morate storiti, je, da na želeni višini odrežete spodnji del puloverja in šal zarobite na mestu, kjer ste zarezali.

Prevleka za blazino: Pletene prevleke za blazino so moderen dodatek vašemu kavču. Spodnji del puloverja odrežite tik pod rokavi in ga obrnite tako, da bo notranja stran zunaj. Nanj položite blazino in jo obrišite s svinčnikom. Sešijte prevleko in pustite eno stran odprto. Obrnite prevleko na pravo stran in vstavite blazino. Zašijte še zadnjo odprtino.

Kapa: Položite pulover na ravno površino, s sprednjo stranjo obrnjeno navzgor. Na spodnji rob puloverja narišite polkrog v velikosti kape, ki naj vključuje tudi patent, če ga pulover ima. Izrežite polkrog – poskrbite, da boste zarezali tako v sprednjo kot v zadnjo stran puloverja. Polkroga položite enega na drugega, tako, da se bosta zunanji strani stikali. Po krivulji ju sešijte, nato pa dobljeno kapo obrnite navzven in po želji na vrh prišijte cof.

Rokavice: Izdelajte podobno kot kapo, le, da na pulover narišite rokavici. Najlaže boste izdelali rokavice »na palec« – takšne, kjer je palec posebej, ostali prsti pa so v skupnem prostorčku. Izrežite in sešijte.

Pulover za psa: Za manjšega psa lahko izdelate pulover iz rokava vašega uničenega puloverja. Odrežite rokav, ki naj bo tako dolg, da bo vašemu psu segal od vratu preko trebuha. Patent rokava bo služil kot ovratnik. Pod ovratnikom izrežite dve luknji in ju zarobite. Skoznju bo pes potisnil tački. Zarobite tudi rob, kjer ste rokav ločili od puloverja.

Vse nastale kreacije lahko okrasite z gumbi, našitki ali vezenjem.

MD