V avli Delavskega doma Trbovlje je na ogled razstave likovnih del sekcije najmlajših članov Relika, ki se združujejo pod imenom Packe.

Razstavljena dela so v večini nastajala na rednih srečanjih Pack v šolskem letu 2021/2022 pod mentorstvom Pike Gačnik. V tem šolskem letu je srečanja obiskovalo 6 udeležencev v starosti od 9 do 14 let, avtorji razstavljenih del pa so Neža Zupanc, Pika Jazbec, Yaroslav Korniichuk in Karina Temčenko. Na srečanjih Pack so spoznavali in ustvarjali v različnih tehnikah: študijsko risanje, akvareli, tempere, grafične tehnike, sitotisk …

»Risali in slikali smo po opazovanju in tudi krepili ustvarjalnost in domišljijo z ustvarjanjem po spominu ter fantazijskimi motivi. Udeleženci so v tem letu pokazali veliko mero ustvarjalnosti in talenta ter ustvarili veliko zanimivih likovnih del, zato si zaslužijo, da jih tudi javno razstavimo,« so zapisali ob razstavi v DDT.

Razstava je na ogled do 4. septembra ob četrtkih med 17. in 18. uro ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro.

Savus

Foto: Packe