Zasavje bo imelo v novem sklicu državnega zbora le dva poslanca. Oba so volilke in volilci izvolili na listi Gibanja Svoboda. Gašper Ovnik je bil izvoljen v volilni enoti Trbovlje – Hrastnik, Teodor Uranič pa v Zagorju. Oba sta prejela več kot 40 odstotno podporo. Povprašali smo ju, kako komentirata volitve in kako bosta kot izvoljena predstavnika ljudstva skušala pomagati tistim, ki so ju izvolili.

Pripravljen sem garati

Gašper Ovnik, Trboveljčan, je širši javnosti najbolj znan kot izjemen košarkar v košarki 3×3, nosilec medalj iz svetovnih in evropskih prvenstev, proglašen tudi za najboljšega igralca na teh prvenstvih. Zaposlen je na OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah kot učitelj športne vzgoje. Ovnik je bil za svoje športne dosežke proglašen tudi za Zasavca leta 2016.

Gašper Ovnik je za Savus po volitvah povedal: »Velika zahvala vsem volilcem, ki so šli na volitve in opravili svojo državljansko dolžnost, ki je hkrati privilegij. Z volilno udeležbi, ki je bila izjemno visoka, so pokazali željo po spremembah, s svojim glasom so glasovali za spremembe. Gibanje Svoboda je dobilo največjo podporo vseh Slovenck in Slovencev. V mojem domačem okolju, v Trbovljah in Hrastniku, so Svobodo podprli z največjih odstotkom glasov v celotni Sloveniji. To mi nalaga tudi največje breme in upam, da bom uspešen glasnik lokalnega okolja na državnem nivoju. Izhajam iz športa, verjamem, da se delo in garanje splača. Upam, da bo tako tudi v politiki. Potrudil se bom, pripravljen sem garati.«

Ažurna povezava med občino in državo

Teodor Uranič je Zagorjan, širši javnosti ni tako poznan. V strokovni javnosti pa ga poznajo predvsem v energetskih krogih. Dr. Robert Golob ga je med kandidate povabil, ker ga pozna iz podjetja Gen-i. Uranič je namreč zaposlen kot vodja prodaja v podjetju Gen-i Sonce.

Teodor Uranič nam je po volitvah poslal naslednje sporočilo: »Vsem Zagorjankam in Zagorjanom, ki ste na volitvah glasovali za Gibanje Svoboda, se iskreno zahvaljujem. Rezultati so, glede na napovedi po javnomnenjskih anketah, presegli naša pričakovanja. Vaše zaupanje je za nas velika obveza in zaveza izpolniti pričakovanja vas volivcev. Pred nami so številni izzivi in prepričan sem, da jih bomo pod vodstvom dr. Roberta Goloba ob sodelovanju vseh, ki jim je mar za našo družbo in državo, tudi zmogli. Ne bo šlo čez noč, vendar bomo z vsakim korakom bližje ureditvi, ki si jo zaslužimo. Med poslance prihajam iz realnega sektorja, zaposlen sem kot vodja prodaje v podjetju Gen-i Sonce, zato se zavedam, da je uspešno gospodarstvo osnova za dobre javne storitve državljanom. Verjamem, da bova s kolegom Ovnikom iz Trbovelj s svojim delovanjem lahko pripomogla tudi k uresničevanju ciljev lokalne skupnosti, kot živa in ažurna povezava med občino, regijo in državo. O načinu delovanja v lokalnem okolju in konkretnih aktivnostih pa bom/bova Zasavce sproti obveščal/a,  vse pa je odvisno od izraženih in zaznanih potreb in dogovarjanja.«

Savus

Foto: Gibanje Svoboda