četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

OPZ OŠ heroja Rajka Hrastnik

V Hrastniku je prejšnji vikend potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bil tudi nastop Otroškega pevskega zbora OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom Simone Weber Goljuf.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja. Na njegovih fotografijah tokrat prevladuje otroška pesem.

Otroški pevski zbor Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik se je predstavil pred Mašinhausom. Pevci so nastopili pod vodstvom in ob spremljavi njihove pevovodkinje Simone Weber Goljuf.

V zboru prepeva 45 učencev od prvega do četrtega razreda. Srečujejo se ob ponedeljkih. Prepevajo slovenske ljudske in umetne pesmi in se pri tem neznansko zabavajo. Letos so se na Območni reviji v Trbovljah dobro odrezali in bili izbrani za nastop na državnem nivoju, na kar so še posebej ponosni. Na vajah se učijo pravilno dihati, oblikovati vokale, točno intonacijo, a vse skozi igro in smeh. Za nastop so pripravili kolaž pesmi iz letošnjega šolskega leta.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor