Bliža se kulturni praznik, 8. februar. Tudi letos ga bomo na naši strani www.savus.si obeležili na poseben način. Na praznični dan bomo v 24 urah praznika (na vsake pol ure) objavili 50 pesmi 50. zasavskih pesnic in pesnikov.

Pesmi

Kulturni praznik bomo na naši spletni strani savus.si obeležili z verzi zasavskih avtoric in avtorjev. Tisti, ki so se že poslovili od nas, bodo seveda zastopani z eno že objavljeno pesmijo. Prvič smo pesniški maraton zasavskih verzov izpeljali lani za 8. februarja, ko smo objavili 50 pesmi prav toliko zasavskih avtorjev. Pesmi najdete na tej povezavi.

Tisti, ki ustvarjajo, pa se lahko predstavijo z novimi verzi. Prosimo vse, ki na papir prenašajo svoja občutja, misli, bolečino in radost, da nam pošljejo pesem, ki je še niso objavili. Vsem ljubiteljem verzov, zasavski in slovenski publiki bi radi predstavili ustvarjalno moč Zasavja. Vemo, da je ogromna in počaščeni bomo, če nam boste zaupali, kaj ste ustvarili novega.

Torej, prosimo, pošljite nam pesem na naslov info@savus.si. Z veseljem jo bomo objavili. Čimprej, čimprej, čimprej. Samo skopirajte jo v pošto in kliknite pošlji, pa bo. Zraven nam napišite še nekaj stavkov o sebi kot pesnici ali pesnikov.

Fotografije, slike …

Pa še nekaj posebnega se obeta. Pesmi bomo opremili tudi z ilustracijami, zato prosimo vse umetnike, da nam pošljejo kakšno svojo umetnino, ki je še niso nikjer objavili. Lahko je fotografija, slika, risba, strip, karkoli. No ja, tudi že objavljenih se ne bomo branili.

Prosimo torej tudi vse umetnike, da nam svoja dela pošljejo na info@savus.si. Zelo jih bomo veseli! Zraven dodajte nekaj stavkov o svojem umetniškem ustvarjanju.

Lani smo pesmi opremili s primernimi fotografijami. Letos razširjamo izbor še na druga vizualna umetniška dela.

Verjamemo, da bodo pesmi in ilustracije prav vsem polepšale letošnji kulturni praznik. Pesnice in pesniki ter umetnice in umetniki, vi pa kar pogumno. Že v naprej hvala za sodelovanje.

Savus

Foto: MP