sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Okolju prijazna darila

Izkušnje. V skladu s filozofijo življenja brez odpadkov najlepša darila niso osredotočena na predmete, temveč na občutke oziroma na izkušnje. Kot takšno lahko obdarovancu podarimo vstopnico za kino, karto za koncert, obisk restavracije … Pri tem bo obdarovanec poleg podarjene izkušnje cenil tudi čas, ki ga bomo preživeli z njo oziroma z njim.

Predmeti iz druge roke. Včasih si pač obdarovanka oziroma obdarovanec želi kakšnega posebnega predmeta in s tem ni nič narobe. Najboljša opcija v tem primeru je, da ta predmet kupimo iz druge roke. Kar nekaj fizičnih in spletnih prodajaln obstaja, kjer lahko kupimo rabljene stvari. V Zasavju so takšne trgovine kar štiri – bukvarna na Dolu pri Hrastniku in tri trgovine z različnimi rabljenimi predmeti v Trbovljah.

Ročni izdelki. To so lahko stvari, ki smo jih izdelali sami, ali pa darilo kupimo od kakšnega od lokalnih rokodelcev – s tem naredimo dvojno dobro delo, saj poleg tega, da razveselimo obdarovanca, vložimo nekaj denarja v lokalno gospodarstvo. Izberite osebo, ki za svoje izdelke uporablja predvsem naravne ali reciklirane materiale.

Med ročne izdelke seveda spadajo tudi doma pripravljene poslastice – od marmelad do vložnin, piškotov in še česa, tako da kar brž za štedilnik, zavežite si predpasnik in veselo na delo.

Če podarjamo nekaj, kar lahko primemo v roko, je dobro, da poleg darila samega popazimo tudi na to, kako je to zavito – namesto darilnega papirja lahko, na primer, uporabimo lepo ruto ali vrečko iz blaga, darilo pa okrasimo s tistim, kar najdemo v naravi, na primer z vejico ali cvetom.

MD

Foto: arhiv Savus

Isti avtor