ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Roglič zmagal v Združenih arabskih emiratih

V zadnji, 145 km dolgi ravninski etapi, je Primož Roglič ostal v rdečem (zmagovalec na tej dirki nosi rdečo majico) tudi s pomočjo ekipe Jumbo-Visma. Roglič je po zmagi dejal, da je bil v zadnji etapi največji nasprotnik neugoden veter, vendar je s pomočjo ekipe uspel brez večjih težav obdržati prednost in skupno zmago na dirki. Tako je dosegel nov uspeh na dirki svetovne serije.

Pot do končne zmage na enotedenski dirki so člani ekipe Jumbo-Visma trasirali že v prvi etapi, ko so prvič v svetovni seriji zmagali na ekipnem kronometru. Roglič je v naslednjih etapah z odličnimi vožnjami poskrbel, da si je nabral več kot pol minute prednosti pred zadnjo etapo. Ključ do zmage pa je bila odlična vožnja v šesti etapi, ki jo je dobil po složni moštveni vožnji in še boljšem Primoževem finišu. Kolesarji so se vzpeli proti najvišjemu vrhu ZAE Džebel džais. Po 180 km vožnje je Roglič po napadih Dana Martina in Toma Dumoulina na koncu pokazal svojo odličnost in v velikem slogu slavil zmago na najtežji etapi enotedenske dirke po emiratih. Za seboj je pustil tudi Davida Gauduja in Alejandra Valverdeja.

Primož Roglič je tako vpisal že sedmo zmago na etapnih dirkah, tretjo na dirkah svetovne serije. Lani je slavil na dirkah po Baskiji in Romandiji, vpisal pa je še dve zmagi na dirkah po Sloveniji, pa po Algarveju in Azerbajdžanu. Letošnji glavni cilj Primoža Rogliča bo dirka po Italiji, kjer bo skupaj z ekipo Jumba naskakoval visoko mesto v skupni uvrstitvi Gira.

MP

Foto: Twitter /Team Jumbo-Visma/

Isti avtor