Osnovna šola Toneta Okrogarja v Zagorju letos kot najstarejša šola v občini praznuje 120-letnico delovanja. V poklon častitljivemu jubileju bodo pripravili vrsto dogodkov.

Že danes in jutri (21. in 22. novembra) bodo za vse, ki jih želijo obiskati, med 16. in 18. uro odprli vrata matične šole.

Obiskovalce čaka sedem postojank, ki bodo postavljene v šoli. V učilnici, ki so jo poimenovali Fotonostalgija, si bodo obiskovalci lahko ogledali stare medgeneracijske slike in poiskali sebe. V novi Telovadnici bodo gibali, saj bo postavljen poligon. V naravoslovni učilnici bo potekala Eksperimentalna delavnica, v kateri se bodo lahko preizkusili v raziskovanju. V učilnici prihodnosti bo postavljena Soba s projekti, v kateri bodo predstavljeni glavni projekti, v katere je šola vključena (Unesco, Zdrava šola, Eko šola, Kulturna šola). Na Tržnici znanja si bodo obiskovalci lahko ogledali dve glavni področji, v kateri je šola že nekaj let vključena in ju izvaja ter razvija (RAP – razširjeni program in FS – formativno spremljanje znanja). Postavljena bo tudi klasična Razstava starih slik. Zadnja od postojank pa bo Dvorana uspešnih, kjer bodo najboljše med najboljšimi, ki so se odzvali javnemu povabilu, izstrelili med zvezde in jih izpostavili širši javnosti.

Obiskovalci bodo na vsaki postojanki pridobili eno črko, ob ogledu vseh sedmih postojank pa bodo morali sestaviti geslo. S pravilnim geslom si bodo prislužili simbolično nagrado, ki jim jo bo izročil Tone Okrogar (igral ga bo učenec devetega razreda Jože Ocepek), ob koncu pa jim bodo postregli še z jedmi, ki so bile včasih na jedilniku šole.

V sklopu prazničnih dogodkov je izšla jubilejna praznična številka šolskega časopisa Naši koraki, ta teden pa bodo med nakupovalnim središčem Spar in krožiščem v Zagorju postavili tudi ulično razstavo, na kateri bodo zbrane fotografije iz zgodovine topliške šole. Na njih bodo prikazani nekateri ključni dogodki, povezani s šolo.

Osrednja prireditev ob jubileju pa bo v četrtek, 23. novembra, ob 18. uri v Kulturnem  centru Delavski dom Zagorje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDigitalizacija domoznanskega gradiva
Naslednji članekAvtobusni prevozi niso prilagojeni