Zasavki policisti so imeli pretekli teden (vključno z vikendom) največ dela s kršitvami javnega reda in miru (sedem). Obravnavali so tudi šest prometnih nesreč in tri tatvine. Ukvarjali so se tudi so poškodbami vozila in tuje stvari (šestkrat), grožnjo, dvema skoraj požaroma, pretepom in nasiljem v družini ter zasegli konopljo.


PP Hrastnik

V sredo so na Brnici obravnavali dogodek, v katerem je v vozilo izpod drugega vozila priletel kamen in ga poškodoval.

Popoldan so policiste obvestili o peni v potoku Boben na izlivu v reko Savo. Vzorec PH vrednosti je bil v mejah normale in po prvih podatkih ni prišlo do nevarnosti za okolje.

Okoli 16.30 ure so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja poškodovanja vozila v Hrastniku.

V soboto so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja dveh parkiranih vozil v Hrastniku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so v dnevnem času obravnavali prijavo tatvine. Znana storilka v BS Petrol na Trgu revolucije ukradla steklenico alkoholne pijače. Policisti bodo o kraji obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Doslej neznani storilec odtujil mobilni telefon, ki ga je na dvorišču pustila oškodovanka.

Policisti so opravili postopek z osebo, ki so ji zasegli neznano zeleno rastlinsko snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

V petek v dnevnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru v prostorih javne ustanove. Kršitelj je vpil in razgrajal ter se nedostojno vedel do zaposlenih.

Obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanje grožnje. Sledijo zbiranje obvestil in nadaljnji ukrepi.

Skupaj s policisti PP Zagorje so intervenirali na vlaku na železniški postaji Zagorje ob Savi, kjer je vinjena oseba kršila javni red in mir ter ni upoštevala navodil uslužbencev železnic. Kršitelja so pridržali.

V nočnem času so obravnavali lažno prijavo kršitve javnega reda in miru,  kršiteljica je ob prihodu žalila policiste, ki vodijo postopek o prekršku.

Prav tako so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko se je kršitelj nedostojno vedel do zaposlenih v eni izmed prodajaln. Čaka ga postopek o prekršku.

V soboto so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do besednega spora ter pretepa med tremi osebami. Zoper vse vodijo postopek o prekršku.

V dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Policisti vodijo postopek zoper znana osumljenca, ki sta bila nasilna do oškodovanke.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so policiste v zgodnjih jutranjih urah obvestili o predvajanju glasne glasbe, ki je motila prijavitelja. Policisti so kršiteljici, ki je glasbo takoj ugasnila, izrekli opozorilo.

Policiste so obvestili o dimniškem požaru na območju Zagorja ob Savi, kjer ni nastala materialna škoda, prav tako ni bilo potrebno posredovanje gasilcev.

V nedeljo so jih v zgodnjih jutranjih urah obvestili, da je v enem od stanovanjskih blokov zadimljeno stopnišče, dim pa prihaja iz enega od stanovanj. Policisti so ugotovili, da se je občanu prismodila hrana na štedilniku, ker pa je prezračil stanovanje, je bil dim tudi na stopnišču. Na kraju so bili tudi gasilci, posredovanje ni bilo potrebno.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V torek so obravnavali prijavo tatvine video-nadzorne kamere.

Obravnavali so prometno nesrečo med osebnim in tovornih vozilom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečanja med vozili. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kršitelju so izrekli prepoved približevanja.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornih vozilom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečanja med vozili.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V petek nekaj po 16. uri so policiste obvestili o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki se je lažje poškodoval.

V soboto so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v Šmartnem pri Litiji.

Mladoletniku so zasegli posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga (konoplja).

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo.


Savus

Foto: arhiv Savus