Tudi letos je Občina Trbovlje pristopila k organizaciji čistilne akcije Očistimo Trbovlje, na kateri vsako leto sodelujejo javni zavodi, društva, podjetja, krajevne skupnosti in posamezniki.

Termin čistilne akcije je bil predviden za soboto, 2. aprila, vendar je zaradi slabe vremenski napovedi prestavljen na soboto, 9. aprila.

Material za čistilno akcijo (rokavice, vreče za različne odpadke) lahko občani prevzamejo na dan čistilne akcije med 9. in 12. uro na enem izmed zbirnih mest v PGD Trbovlje mesto, na Občini Trbovlje in v Zavodu za mladino in šport Trbovlje.

V črnih vrečah bodo zbirali mešane odpadke, v zelenih steklo, v modre bodo dali papir in karton, v rumene vreče pa plastiko, kovino ter različno plastično in kovinsko embalažo (npr. plastenke, kavni lončki, vrečke, folije, pločevinke, tetrapake).

Kam oddati vreče z odpadki?

Na relacijah Podmeja-Jager-Gabrsko, Bazen-Čeče in Cesta v Retje lahko občani vreče z odpadki pustijo ob cesti, za odvoz bo poskrbela Komunala Trbovlje. Vreče z odpadki lahko občani odložijo tudi ob vseh avtobusnih postajališčih oz. na drugih lokacijah po predhodnem dogovoru na telefonski številki 040 454 475 (Luka) ali 041 955 575 (Vlasta).

Občina vabi občane k sodelovanju v čistilni akciji. S tem bodo storili nekaj dobrega za okolje, v katerem živijo. Veseli bodo tudi fotografij za objavo, ki jih občani lahko pošljejo na mail maja.kovac@trbovlje.si. V zahvalo za sodelovanje udeležencem čistilne akcije pripravljajo majhno presenečenje – majice #OčistimoTrbovlje, za katere lahko povprašajo na zbirnih mestih ob prevzemu materiala za čiščenje.

Savus

Foto: Arhiv Občine Trbovlje, GESŠ