Pod okriljem Gibanje znanost mladini, se je v torek, 29. marca, na GESŠ Trbovlje odvijalo 7. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zasavja 2022. Na srečanju so se zbrali mladi raziskovalci, njihovi mentorji in člani ocenjevalnih komisij, tokrat ponovno v živo.

Mlade raziskovalce je nagovorila ravnateljica Gimnazije in ekonomske srenje šole Trbovlje Jelena Keršnik. Na srečanju so bile predstavljene tri osnovnošolske in ena srednješolska raziskovalna naloga z različnih področij: ekološkega – z varstvom okolja, interdisciplinarnega ter s področja inovacijskih projektov.

Prvič so se srečanja udeležile učenke OŠ Tončke Čeč Trbovlje z naslovom »Voda, neizkoriščen potencial turistične ponudbe v občini Trbovlje« in učenca z OŠ Litija »Komponiranje in števila«. Preostali nalogi sta bili z OŠ Trbovlje »Plastika –  grožnja ali fantastika?« ter »Mladostnik in spanje« s Srednje šole Zagorje.

Ob spodbujanju in pomoči mentorjev pri nastajanju raziskovalnih nalog so vsi mladi raziskovalci pripravili prepričljive predstavitve. Letošnji edini sponzor GESŠ Trbovlje ter člani ocenjevalnih komisij so uspešno opravili svoje delo v upanju, da se slogan Novim raziskovalnim nalogam na pot ohrani tudi v prihodnje.

Savus

Foto: Arhiv GESŠ Trbovlje