Dr. Uroš Ocepek iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje kandidira skupaj z devetimi Slovenkami in Slovenci, ki so zaznamovali leto 2023, za Delovo osebnost leta, častni naziv časopisa Delo.

Delo vsako leto po izboru uredništva določi deset Slovenk in Slovencev, izmed katerih skupaj z bralci izberejo Delovo osebnost leta. Dr. Uroš Ocepek se je znašel letos med izjemnimi imeni. Poleg njega kandidirajo za ta častni naziv še: Srečko Šestan, Romana Lesjak, Matjaž Kek, Tatjana Bobnar, Tadej Pogačar, Katja Stergar, Rok Fazarinc, Ana Roš in David Zupančič. Delovo osebnost leta bodo razglasili 10. januarja.

Dr. Uroša Ocepka so v uredništvu Dela nominirali zaradi tega, ker se je s svojim delom in nekonvencionalnim poučevanjem uvrstil med 50 najboljših učiteljev na svetu. Zanimivo, da Ocepek ni edini Zasavec med des3etimi nominiranci. Vsaj nekaj zasavskega pridiha ima tudi odlična kulinarična mojstrica Ana Roš, saj njeni predniki izvirajo (tudi) iz Zasavja, bolj točno iz znane hrastniške Roševe družine.

Dr. Uroš Ocepek bo tudi kandidat za ime leta 2023 v izboru Vala 202, saj so ga izbrali za ime meseca oktobra. O tem smo na našem portalu že pisali. V izboru Vala 202 ime leta izberejo vsa imena posameznih mesecev med seboj.

MP

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Ivan Logar
Naslednji članekNa Punce v jami že 38 prijavljenih