Kandidat za najboljšega učitelja na svetu, uvrstili so ga že med 50 v svetovnem izboru, dr. Uroš Ocepek je postal ime oktobra na Valu 202.

Dr. Uroš Ocepek je učitelj na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, kjer poučuje računalništvo. V okviru projekta “Učitelj sem! Učiteljica sem!” je lani zmagal na slovenskem izboru za najboljšega učitelja, zdaj pa se je v konkurenci več tisoč učiteljev z vsega sveta uvrstil med 50 najboljših in se poteguje za nagrado najboljšega učitelja na svetu (na uho: nagrada je vredna cel milijon dolarjev). Na vprašanje, kako bi porabil nagrado, je na Valu 202 odgovoril: »Delal bi na tem, da bi imeli dijaki v Zasavju možnost uporabe sodobne tehnologije. Zdaj je zaradi zastarelih naprav nimajo. Podpiral bi nove učitelje, da bi dobili štipendijo in imeli možnost delati inovativno, da bi ustvarili nekaj novega. Dolgoročno pa pomoč starostnikom in osebam s primanjkljaji.«

V pogovoru za Val 202 je povedal, da ga motivira za poučevanje na srednji šoli svoboda, ki jo ima pri svojem delu. Všeč mu je, da uvaja novosti v pouk, rad poseže po nevsakdanjih pedagoških prijemih. Prizna, da mora redno spremljati novosti na področju računalništva, še posebej pa na področju umetne inteligence. Z dijaki ustvarja nove projekte, vsako leto ponuja dijakom nove možnosti in skupaj z njimi išče zanimive rešitve.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekZa Jorgića (spet) usoden Dang
Naslednji članekNa današnji dan: Franc Kopitar