V Frankfurtu v Nemčiji poteka turnir WTT Champions z nagradnim skladom 470.980 evrov, na katerem igra tudi najboljši slovenski igralec, Hrastničan Darko Jorgić. Pravzarpav je igral, saj je v prvem krogu turnirja 30.oktobra naletel na evropskega prvaka Šju Danga iz Nemčije, ki je bil zanj usoden.

Aktualni evropski prvak Šju Dang je za Darka Jorgića postal nerešljiva uganka. Darko pravi, da ga je povsem prebral in Hrastničan z njim izjemno težko igra. Tokrat je premagal našega najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca s 3:0 (8, 8, 8).

Od zadnjih šestih medsebojnih srečanj je Jorgić izgubil kar pet dvobojev. Najbolj boleč je bil poraz v lanskem letu, ko ga je Nemec kitajskih korenin premagal v finalu evropskega prvenstva v Münchnu. Naš igralec je Šju Danga premagal le v začetku leta v finalu evropskega TOP 16 v Montreuxu.

Kot je po dvoboju povedal Jorgić, ki že nekaj časa izgublja mesta na svetovni jakostni lestvici, se bo treba usesti in pogledati, kaj ne funkcionira. Očitno je zapadel v krizo, njegova igra ni več tako suverena, kot je bila. Upamo, da se bo spet našel in sebe in navijače razveseljeval z novimi uspehi.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekIz Trbovelj na Sveto Planino
Naslednji članekDr. Uroš Ocepek ime meseca