V petek, 12. junija 2020, je zagorski župan Matjaž Švagan v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi pripravil sprejem za najboljše osnovnošolce in dijake Srednje šole Zagorje, ki v tem mesecu zaključujejo devetletno osnovno izobraževanje in programe Srednje šole Zagorje.

Imena najboljših učencev so obogatila Zlato knjigo, kamor najboljše učence v Zagorju vpisujejo že od leta 1977. Knjiga praznuje 43 let. V letošnjem letu so v Zlato knjigo vpisali novih 32 imen najboljših učencev. Od leta 1977 je v Zlato knjigo vpisanih že 1757 otrok.

Na prireditev so povabili tudi starše in ostale sorodnike najboljših učencev, z veseljem so se vabilu odzvali ravnatelji osnovnih šol in Srednje šole Zagorje ter razredniki uspešnih učencev. Prireditev je potekala ob upoštevanju smernic NIJZ, ki veljajo za zaprte prostore gledaliških dvoran.

Vsi najboljši učenci so prejeli spominsko darilo. Po uradnem delu prireditve, ko je župan Matjaž Švagan razdelil spominska darila najboljšim učencem, je sledilo še skupinsko slikanje in nastop med mladimi zelo popularnega glasbenika Challeta Salleta.

Savus

Foto: arhiv Občine Zagorje