Hrastniški namiznoteniški igralec Darko Jorgić je dosegel nov mejnik v svoji uspešni karieri. Prvič je z ekipo osvojil  je postal nemški prvak. V najboljši namiznoteniški ligi na svetu je seveda to izjemen uspeh. Klub je osvojil peti naslov prvaka, spet po 31 letih.

Darko Jorgić je član vodilne ekipe nemškega prvenstva po rednem delu nemške lige od leta 2018. V finalu nemškega prvenstva je s sotekmovalci v ekipi v finalu v Frankfurtu s 3:1 premagal ekipo Ochsenhausna, ki je v polfinalu presenetila Borussio Düsseldorf.

Saarbrücken je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder Bremen, eno zmago je prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici. Premagal je Marcela Aguirreja iz Paragvaja.

V velikem finalu je Patrick Franziska (Saarbrücken) v prvem dvoboju s 3:2 premagal Huga Calderona, v drugem je Kitajec Shang Kun s 3:1 ugnal Simona Gauzyja. Darko Jorgić bi lahko dvoboj pripeljal do konca, vendar je v izenačenem dvoboju moral priznati premoč Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je zmagal s 3:1. Potem pa je v četrtem dvoboju spet zablestel Kun, ki je brez izgubljenega niza premagal Calderona. In naslov je bil v rokah Saarbrückna.

Jorgić je po tekmi dejal: “Igra mi danes nikakor ni stekla, je pa res, da je tudi Dyjas igral zelo dobro, v odločilnih trenutkih je imel tudi srečo, ki jo je potreboval. Ampak, na koncu je najbolj pomembno, da smo prišli do naslova. Zame je to prva lovorika v nemškem prvenstvu, zato je zadovoljstvo toliko večje.” Trener Slobodan Grujić, ki vodi novega nemškega prvaka, je je v ekipo kot četrtega igralca uvrstil še enega slovenskega reprezentanta, Petra Hribarja.

Savus

Foto: klubski arhiv