četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Nova igrala za hrastniške malčke

Prav poseben začetek novega šolskega leta so letos pričarali hrastniškim »vrtečanom«. Igrala v dveh enotah hrastniškega vrtca so bila že tako dotrajana in potrebna prenove, da uporaba ni bila več varna. Za zamenjavo je poskrbela Občina Hrastnik.

Nova zunanja igrala v enotah Dolinca in Sonček je župan Marko Funkl skupaj z ravnateljico Majo Petan Majcen že predal našim najmlajšim v uporabo. Igrala so okolju prijazna, ročno izdelana iz naravnih materialov, zdravju prijazne so tudi uporabljene barve. Igrala imajo vse potrebne certifikate in otrokom omogočajo celostni razvoj, gibanje in zabavo. Na obeh lokacijah sta bili zamenjani tudi podlogi.

Občina Hrastnik je za nakup novih igral iz proračuna namenila 20 tisoč evrov, 2 tisoč evrov je so prispevali donatorji. »Sodeč po nasmehih otrok, ki smo jim bili priča, so z novo pridobitvijo več kot zadovoljni,« so zadovoljni tudi na Občini Hrastnik.

Poleg igral je Občina Hrastnik vrtcu letos namenila še dodatnih 20 tisoč evrov za obnovo vodovodne instalacije v enoti Lučka na Dolu pri Hrastniku. Obnova je bila zaradi dotrajanih cevi nujna.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik

Isti avtor