Kljub hladnemu septembru se kurilna sezona v stavbah, priključenih na daljinsko ogrevanje, še ni pričela. Tako so povedali tudi v družbah, pristojnih za daljinsko ogrevanje v vseh treh zasavskih občinah.

»Želje so že, pogoji še ne,« je dejal vodja distribucije komunalne energetike v Trbovljah Anton Gračnar. Pogoj, da se kurilna sezona prične, je namreč ta, da se temperature ob 21. uri tri dni zapored spustijo pod 12 stopinj Celzija. Kot je dejal Gračnar, so se temperature v prejšnjih dneh že nekajkrat spustile pod to mejo, vendar ne tri dni zapored. Po njegovih podatkih so včeraj, 18. septembra, ob 21. uri v Trbovljah izmerili 12,7 stopinje Celzija. »Če se več kot polovica stanovalcev večstanovanjske stavbe ali pristojnih ustanov odločijo za predčasno ogrevanje, nam to lahko sporočijo prek svojega upravnika in mi to željo upoštevamo,« je še povedal Gračnar. Tako so na zahtevek Društva upokojencev Trbovlje že začeli ogrevati večstanovanjsko stavbo, v kateri bivajo starejši člani njihovega društva.

V Hrastniku po besedah direktorja poslovne enote Petrol energetika Mateja Haberla upoštevajo želje zdravstvenih domov in domov za starejše. Tako so v preteklih dneh že ogreli prostore Doma starejših občanov Hrastnik. Za pričetek kurilne sezone pa v Hrastniku niti v Zagorju še niso bili izpolnjeni pogoji.

V Zagorju po besedah direktorja Komunale Zagorje Sandija Grčarja tudi niso dobili nobenega zahtevka ali želje. Se je pa lani v Zagorju kurilna sezona pričela 8. oktobra. Glede na vremensko napoved se tudi letos ne bo dosti prej, saj se še obetajo otoplitve.

TPK