Čisto običajna ljubezenska zgodba

Luka Dončić bi si prav lahko izbral za svojo sopotnico v življenju kakšno Španko. Ampak Luka prisega: »Zagorjanka je lepša kot Španka.« Hodi z Anamarijo Goltes, manekenko iz Zagorja. In Anamarija Goltes hodi z Luko Dončićem, košarkarjem iz Madrida.

Anamarija in Luka sta se spoznala na morju. Amor ju je iskal kar pet let in pred dobrim letom sta postala fant in punca. Nekako bi ju lahko uvrstili med člana »Punat teama z otoka Krk«, kjer rada preživljata poletne dni. Rada se družita s prijatelji, tako na morju, kot drugod. Med drugim so skupaj obiskali tudi Beograd in tekmo Crvene zvezde. Ni skrivnost, da je Luka navijač tega kluba. Med njunimi morskimi prijatelji so še nekateri Zasavci, med njimi rokometaš Jernej Moljk (RK Dol TKI Hrastnik). Luka Dončič je med letošnjim poletjem del dopusta preživel v Zasavju. Jasno, pri punci. Nekaj časa je preživel tudi s prijatelji, celo na Dolski noči na Dolu pri Hrastniku, ki jo pripravlja Moljkov rokometni klub, se je zabaval.

Lukana

Svojo zaljubljenost Anamarija in Luka ne skrivata. Na družabnih omrežjih objavljata skupne fotografije, večkrat si javno pošljeta tudi kakšen poljub.

Ljubezen je vroča, ne skrivata je. Anamarija je po osvojitvi evropske krone objavila Lukovo fotografijo s pokalom in zapisala: »Ponosna do neba!«

Luki in Anamariji so po vzoru na Brangelino (vzdevek Brada Pitta in Angeline Jolie) nadeli celo skupno ime Lukana, poročajo predvsem rumeni spletni tabloidi.

Srbi o ljubezenskem paru

Že februarja letos se je o mladem paru razpisal srbski Blic Sport. V naslovu so zapisali: »Seksi manekenka. Zbog nje Dončić gazi Evropom!« (Seksi manekenka, zaradi katere Dončić osvaja Evropo).

Avtor Velimir Zogović je zapisal, da je prav Anamarija razlog, zaradi katere blesti mladi košarkar. Zapisali so še, da je Luka Dončić, super talentirani košarkar madridskega Reala in reprezentance Slovenije, do ušes zaljubljen. In seveda pohvalili njegov izbor, saj je izbral lepo dekle iz Zagorja na Savi, kot so še zapisali.

Predstavili so tudi Zagorjanko, ki je rojena 1998. leta in je novembra 2013 osvojila naziv Naj smrklja v Sloveniji. Čeprav sta takrat (februar 2017) hodila šele leto dni, sta skupaj obiskala že Dubai, Los Angeles in celotno Hrvaško primorje. Seveda pisec ni pozabil poudariti, da je Luka na Instragramu za Valentinovo čestital Anamariji, ta pa je v odgovoru svojim sledilcem brez sramu povedala: »Kot dekle ne morem biti bolj ponosna! On ni samo najboljši košarkar na svetu, ampak tudi oseba z ogromnim srcem. Luka je najboljša oseba, kar jih poznam.«

Na EP tri generacije

Še bolj so se o paru razpisali med EP na Finskem in v Turčiji. Na tekmah je Dončića vzpodbujala triperesna deteljica njegovih žensk: dekle Anamarija Goltes, mama Miriam Poterbin in babica Milena Poterbin. Skupaj so držale pesti, se veselile in včasih pokazale tudi zaskrbljenost. Še posebej, ko si je Luka v finalu zvil gleženj. Anamarija je že pred časom v prispevku o Luki Dončiću na Kanalu A med drugim dejala: »Najbolj me skrbi, če se poškoduje ali pa, če dobi kakšen hud udarec. To me v bistvu najbolj zaboli in takoj padem v šok. Ampak ga je zanimivo in razburljivo gledati. Zelo sem ponosna, ko ga gledam.« V Carigradu je v tretji četrtini, ko je Luka nerodno doskočil pod košem Srbov, skupaj z Anamarijo padlo v šok tudi več kot milijon Slovencev. Vendar, vse se je dobro končalo, z Luko bo vse v redu in čez dva tedna bo že lahko treniral.

Luka je dobival energijo

Na portalu Njena.si so zapisali, da vedo, od kje Lukove vrhunske predstave na EP. Zapisali so: »Tako na skupinskem delu na Finskem kot tudi zdaj na izločitvenih bojih v Turčiji svojega fanta s tribun namreč spremlja simpatična Anamarija Goltes iz Zagorja ob Savi. Le ta je leta 2013 zmagala na najstniškem izboru Top najstnica, z Lukom pa sta videti nerazdružljiva. Anamarija je tik pred izločitvenimi boji na instagramu objavila kratek posnetek, ki je nastal med poletnimi počitnicami, na njem pa s poljubom na nek način podpira svojega fanta. Prepričani pa smo, da je tudi njena prisotnost tista, ki da Luki še dodatno energijo.«

Poljub za svetlolasko

Na portalu Siol1.net pa so po koncu EP zapisali: »Nekateri slovenski športniki ljubosumno skrivajo svoje zasebno življenje, Luka Dončić pa svoje srce nosi na dlani. Takoj po koncu finala evropskega prvenstva v košarki je zmago proslavil tako, da je poljubil svoje dekle v občinstvu. Svetlolaska, ki je osvojila Lukovo srce, je Anamaria Goltes, 19-letnica iz Zagorja ob Savi, ki mladega košarkarskega šampiona redno spremlja na njegovih tekmah, tako reprezentančnih kot tistih, ki jih igra za Real Madrid.«

Zagorski zet

Luka je povezan tudi z Zasavjem. Njegova Zasavka govori o njem preprosto in tako, kot čuti. »Luka kot fant je v bistvu zelo prijetna oseba, zelo pozoren tudi, in čisto normalen fant kot vsi drugi, kljub temu, da igra v kraljevem klubu (Real Madrid, op.p.). Pri njem cenim sproščenost in nasmejanost. Vsakič, ko je nekdo žalosten, je Luka tisti, ki ga razvedri,« je Anamarija v dokumentarcu na Kanalu A povedala, kako gleda na svojega fanta.

Luka Dončič, zagorski zet, je danes prav gotovo najbolj znan Evropejec, ki ima kakšno povezavo z Zasavjem. Ne bi se čudili, če ga bo zagorski župan Matjaž Švagan predlagal kar za – častnega občana občine Zagorje ob Savi. In ne bi se čudili, če bi župan začel uporabljati nov slogan občine Zagorje: »Najboljši v Evropi se ženi v najboljšo občino v Evropi.«

MP

Prejšnji članekNi še čas za kurjenje
Naslednji članekObletnica smrti Ivana Arha