Celotno Zasavje je v petek, 7. maja, proti večeru zajelo močno neurje. Precej delo so imeli gasilci različnih gasilskih društev v vseh štirih zasavskih občinah.

Hrastnik

Meteorna voda je ogrožala ZD Hrastnik. Gasilci PGD Hrastnik so izčrpali vodo iz jaška pred ZD in odmašili odtok ter omogočili odtekanje meteorne vode.

Trbovlje

Občino Trbovlje so zajele močne padavine. Vodotok Trboveljščica je ogrožal objekte na več lokacijah. Voda je ogrozila prostore osnovne šole. Hudourniške vode nanesle zemljine, vejevje in kamenje na regionalno cesto Trbovlje – Zagorje ob Savi. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje-mesto ter delavci Cestnega podjetja Novo mesto.

Zagorje ob Savi

Tudi občino Zagorje ob Savi so zajele močne padavine. Ogrožene in poplavljene so bile stanovanjske stavbe. Posredovali so gasilci PGD Zagorje-mesto, PGD Loke, PGD Tirna in PGD Čemšenik. V Levstikovi ulici v Zagorju je strela udarila v betonski zid poleg stanovanjske hiše in poškodovala fasado.

Zaradi močnega deževja in posledično zaradi skalitve vodnih virov so morali uporabniki pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec-Loke, Rudnik-Toplice in Jože Marn včeraj in do preklica vodo za prehranske namene prekuhavati vsaj tri minute.

Litija

V občini Litija je v naselju Kresnice močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je zalila nekaj pritličnih prostorov stanovanjskih objektov, parkirišč in cest. Posredovali so gasilci PGD Kresnice in PGD Litija.

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekNa današnji dan: Mitja Mejak