V drugi polovici julija so se najmlajši skakalci Smučarskega kluba Zagorje, sekcije za skoke Kisovec udeležili dveh mednarodnih tekmovanj v Nemčiji.

Pred tekmovanjema so v Sloveniji izvedli kvalifikacije. Na tekmo v Ruhpoldingu se je uvrstil Lovro Percl Seručnik, ki se je na posamični tekmi v kategoriji dečkov do 12 let uvrstil na 9. mesto. V ekipni tekmi v kategoriji do 12 let so slovenski skakalci v postavi Mia Ingolič, Lovro Percl Seručnik, Mai Zakelšek in Aleksei Urevc zasedli odlično 1. mesto,.

V Hinterzartnu se je, poleg grand-prixa za moške in ženske, odvilo tudi tekmovanje za dečke in deklice do 15. leta starosti. Na tekmo se je iz Kisovca uvrstil Anej Razpotnik, ki je v posamični tekmi zasedel odlično 4. mesto in bil drugi najboljši v slovenski ekipi. Med deklicami sta Nika Prevc in Jerica Jesenko osvojili 1. in 2. mesto.

Ta konec tedna so na Ljubnem prvič organizirali tekme FIS za moške in ženske. Kisovška skakalka, 16-letna Lara Logar, se je odlično odrezala v članski konkurenci in v soboto zasedla 10., v nedeljo pa 9. mesto.

MoP

Foto: arhiv DPNC/fb