torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Naj se blešči!

Lučke bodo zažarele tudi v Zasavju. Skozi celotni november se je nameščala okrasna razsvetljava na obcestnih drogovih, v zadnjem tednu pred adventom se postavlja venec. Bo letos kaj novega, kaj drugačnega, še kaj boljšega?
 

V Hrastniku bo veselo

V Hrastniku večjih sprememb v primerjavi z lanskim letom ni, Jože Gole s hrastniške občine je povedal, da so zamenjali pokvarjeno, so pa malo spremenili tudi lokacije novoletne okrasitve, da ne bo čisto enako. Letošnji proračun občine Hrastnik je za okrasitev v prednovoletnem obdobju namenil 16.000 evrov.

V Hrastniku v decembru organizirajo različne prireditve, napovednik lahko najdete tudi v Zasavskem tedniku, ki ga boste v petek prejeli v nabiralnik. Pravo božično vzdušje se bo začelo z zasavskim božičnim sejmom, nadaljevalo pa z glasbenim božičnim vikendom. Na božični dan bo Steklarska godba Hrastnik imela svoj tradicionalni novoletni koncert, ob dnevu samostojnosti in enotnosti bo nastopila Nuša Derenda, za likuf pa bo v nedeljo, 27. 12., še Šohtov prednovoletni party. Silvestrovanje bo organizirano v Športni dvorani Hrastnik.

 

Trboveljčani bodo silvestrovali v Zagorju

V Trbovljah so z napeljavo lučk že poskrbeli, da bo vstop v december razsvetljen. Lučke bodo prižgali 4. decembra, tik pred Miklavžem, je povedala Vesna Jesih iz kabineta županje, nekaj bo novosti, med drugim okrašen voziček na savskem mostu, obok v Bevškem, posebnost bo praznična vasica na travniku pred pošto, pa tudi še kakšno presenečenje. Koledar prireditev bo znan v prvem tednu decembra, bodo pa letos namenili zanje manj sredstev, saj so bili sejem in koncerti na prostem kljub trudu v prejšnjih letih zelo slabo obiskani in jih letos ne bodo organizirali. Bo pa konec meseca decembra sprevod dedka Mraza, akustični koncert v Mesečini in različne prireditve zavodov in društev v občini. Silvestrovanja na prostem ne bo, bodo pa organizirani brezplačni avtobusni prevozi do in iz Zagorja na silvestrski večer in novoletno jutro. Za novoletno okrasitev so v proračunu občine Trbovlje namenili 19.000 evrov.

 

Božično mesto na ploščadi

Občina Zagorje je že nekaj časa in skoraj tradicionalno v prednovoletnem obdobju zelo bleščeča. Blanka Šmit, vodja oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo, je povedala, da večjih sprememb letos ne bo. Veseli december se začenja z decembrskim Miklavževim sprevodom, se bo pa letošnje Božično mesto prestavilo na svojo novo lokacijo, na Mestni trg na ploščad pred Weinbergerjevo hišo, prav tako bo trajalo en dan več. Silvestrovanje bo, tako kot lani, potekalo na prostem pred gasilskim domom v Zagorju.

V svetu, ki postaja vse bolj črno bel, vsaka lučka šteje. Srečno v december in naj bo pisano!

Nejka Lazar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor