torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Naj nam bo toplo

Na DU Hrastnik že 40 let deluje Sekcija za ročna dela Marjetice, ki združuje rokodelke in prave umetnice, katerih spretne roke izdelujejo čudovite izdelke. To je tudi botrovalo, da so člani Komisije za tehnično kulturo ZDUS za udeleženko izdelave volnenega izdelka v natečaju Naj nam bo toplo izbrali tudi vodja hrastniške sekcije Ido Baloh.

Ida Baloh se je odločila, da izdela prav poseben šal za eno od udeleženk v programu Starejši za starejše. Izdelala ga je po podrobnih navodilih komisije. Glede na namen, izbrano barvo in čudovito obliko šala smo se odločili, da ga predamo še vedno živahni in aktivni 84-letni Mariji Gračnar, ki s svojo neusahljivo voljo in pozitivno trmo kljubuje letom in zdravstveni krizi. Rada se udeležuje prireditev, izletov in srečanj, ki jih organizira DU Hrastnik. Pri vsem tem jo bo odslej prijetno grel tudi naš šal.

Srečale smo se na društvu in z lepim dejanjem našo predano članico presenetili in ji polepšali dan. Vsa začudena nad povabilom in darilom nama je z objemi in iskrenim veseljem pobožala dušo.

Takšna, četudi maloštevilčna in kratka druženja so tisti vezni člen, ki združuje in krepi spoštovanje in pripadnost skupini, društvu, kraju … In za to si je potrebno prizadevati, si vzeti čas in prijazno graditi zaupanje.

Jerica Laznik

Foto: Jerica Laznik


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor