V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije 12. oktobra 2021 že 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah.

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Tudi letos so se zasavski inovatorji odlično uvrstili. V Zasavje gre posebno nacionalno priznanje za inovacijski izziv 2021 – inovacija, ki rešuje izzive covid-19, ki jo je prejel Varstveno delovni center (VDC) Zasavje – Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje. Več o tem na tej povezavi.

Prejemniki srebrnih priznanj:

  • ETI Elektroelement in Hidria IA Kompetenčni center – Industrializacija nove generacije EFI-P
  • ETI Elektroelement inRC eNeM – Nova generacija VV talilnih vložkov
  • RC eNeM in Steklarna Hrastnik – eBOTTLE pametna steklena embalaža
  • Steklarna Hrastnik – Inovativen trženjski pristop na medorganizacijskem trgu embalažnega stekla

Najboljša inovacija leta po izboru javnosti, je inovacija Varstveno delovnega centra Zasavje – Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje. Inovacija je prejela kar četrtino vseh prejetih glasov!

Savus

Foto: arhiv GZS