ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Motoristi in kolesarji, pozor!

Policisti so v vikendu, ki je za nami, obravnavali kar nekaj zanimivih zadev. Ukravrajli so se s praskami na avtomobilih, povoženo divjadjo, izgubljeno denarnico, glasnim pijancem, nezakonitim lovom, povoženim kamenjem … Opozarjajo, da bodo pričeli s poostrenim nadzorom nad vozniki enoslednih vozil.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so se ukvarjali s povoženo divjadjo v Spodnjih Izlakah in na cesti v Šentgotardu. V obeh primerih je nastala manjša materialna škoda.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvar, prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru v Zagorju, prometno nesrečo z udeležbo pešca in s telesnimi poškodbami na območju Trbovelj in izgubo denarnice na območju Litije. Morebitnega najditelja pozivajo, da o najdbi denarnice obvesti najbližjo policijsko enoto ali pokliče na brezplačno številko 113 oz. 080 1200.

Poleg tega so policisti PP Zagorje posredovali še v Kisovcu, kjer je pijani kršitelj vpil, zmerjal in se nedostojno vedel. Kršitelja so policisti pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Na Izlakah so obravnavali sum kaznivega dejanja nezakonitega lova, na območju Hrastnika pa povoženje kamenja.

PP Hrastnik

Hrastniški policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru. Ugotovili so, da je neznani voznik z vozilom trčil v parkirano vozilo ter odpeljal. V nesreči je nastalo za okrog 700 evrov materialne škode.

Policiste so obvestili o kurjenju odpadnih predmetov. Sledi ukrep.

PP Trbovlje

Policisti so obravnavali povoženje kamenja na območju Trbovelj in sum kaznivega dejanja zatajitve.

Nadzor nad vozniki enoslednih vozil

V poletnih mesecih se z ugodnimi vremenskim pogoji na cestah pojavlja vse več motoristov. Za varnost vseh udeležencev bodo policisti na območju Zasavja izvajali razne aktivnosti, med drugim tudi nadzor nad vozniki enoslednih vozil.

Delo policistov bo usmerjeno v tiste kršitve, ki so najpogostejši vzrok za prometne nesreče, v katerih so udeleženi vozniki enoslednih vozil in na tiste kraje, kjer do njih najpogosteje prihaja (prekoračena hitrost, neuporaba varnostne čelade, neregistrirana motorna vozila ter predelana in nehomologirana vozila – slednje se lahko tudi zaseže).

Policija bo izvajala nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil predvsem na glavnih in regionalnih cestah iz Ljubljane proti Zasavju in proti Trojanam, pa tudi v naseljih, predvsem v bližini izobraževalno varstvenih ustanov. V okviru preventivnih aktivnosti policije bo delo usmerjeno predvsem v ozaveščanje mladostnikov, društev in klubov.

Ob tem velja izpostaviti tudi voznike koles, ki se kot ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu rekreativno, pojavljajo na Zasavski cesti od Ljubljane, skozi naselje Litija ter naprej skozi naselje Zagorje ob Savi kot tudi na regionalni cesti Sopota – Podkum – Šklendrovec. »Vse kolesarje opozarjamo, da pri vožnji spoštujejo cestno prometna pravila, predvsem to, da morajo voziti drug za drugim ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje,« v sporočilu javnosti posebej poudarjajo na Policijski upravi Ljubljana.

Želja policistov  je, da bi lahko skupaj pripomogli k boljši prometni varnosti na cestah, ki vodijo v Zasavje in tudi sicer na širšem območju.

Savus

Fotografija je simbolična

Isti avtor