Mlade zagorske rokometašice, članice RŽK Zagorje, so si v dveh kvalifikacijskih tekmah priigrale sodelovanje v prvi mladinski ženski rokometni ligi.

Potem ko so prejšnji ponedeljek mladinke Rokometnega ženskega kluba Zagorje v kvalifikacijski tekmi doma z rezultatom 29:23 premagale rokometašice ŽRK Ptuj, so tudi včeraj v gosteh suvereno, z rezultatom 37:28, zmagale na povratni tekmi in se tako uvrstile v 1. državno mladinsko ligo, kjer bodo igrale v prihajajoči sezoni.

Mladinke so izvrstno pripravljene in  v klubu verjamejo, da bodo zagorski klub dobro zastopale v najvišji državni ligi. Za vse uspehe pa vodstvo RŽK Zagorje čestita vsem tekmovalkam in strokovnemu štabu, predvsem trenerjema Alešu Filipčiču in Magdi Ahlin. Uvrstitev v prvo ligo so si priborile: Živa Zupan, Teja Hlebec, Emily Zakrajšek, Lara Kolobarič, Tinkara Brinjevec, Lara Jašarević, Hana Blagotinšek, Lucija Žerko (na fotografiji stojijo z leve) Sara Laca, Iza Brinjevec, Sara Šantej, Brina Eberl (na fotografiji čepijo z leve) Danaja Alauf (vratarka, spredaj).

Savus

Foto: arhiv RŽK Zagorje