ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Mednarodno obarvan Jamatlon

Najbolj nenavadna preizkušnja to poletje v Sloveniji – Jamatlon 2018 – je pripeljala v Zasavje tudi udeležence iz tujine. Med njimi sta Hanna Jeoung iz Južne Koreje in Zarina Chibirova iz Rusije. Trenutno sta v Sloveniji na počitnicah, na Jamatlon pa ju je povabila njuna prijateljica in študijska kolegica iz Trbovelj Nina Knez. V ekipi, ki so jo dekleta poimenovala International friends (mednarodne prijateljice), je še Lidija Kukovec. Jamatlonke so bile pred preizkušnjo v jami navdušene že nad vzdušjem na prizorišču in so komaj čakale, da se začne zares.

V jami se danes preizkušata tudi Christoph Hermle, pol Francoz in pol Nemec, ter Heide Jyrkka iz finskega mesta Kokkola. Z njima v ekipi je Slovenec Tadej Gašparič, ekipo pa so poimenovali Aslak.

Polona in Janez Planinc sta prišla na Jamatlon iz avstrijskega Celovca, Davor Gračan, Tomislav Musić in Ivica Musić pa iz Hrvaške.

Pri izvedbi Jamatlon 2018 pomagajo partnerji: RTH, Eles, Dewesoft, NLB, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Delavski dom Trbovlje, Zasavski muzej Trbovlje, Forstek Dol pri Hrastniku, Ahac Trbovlje, Radeče papir, Nomago, Lekarna Pušnik Trbovlje, Chipolo, Rent-a-car Juvan Zagorje, Zasavska ljudska univerza, Thermana Laško, Gostilna Pr' Čop, Trgovina Montekukuli Trbovlje, Omnipek, Steklarna Hrastnik in Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje. Projekt sofinancirata Evropska unija iz evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor