Tretji koncertno – pogovorni večer v sklopu poletnega jazz odra na ploščadi pred Delavskim domom Trbovlje se bo odvil v četrtek, 20. julija, ob 20. uri. Nina Novak bo tokrat gostila glasbenika, ki delujeta pod imenom Maki & Mozo.

Kitarski duo Maki & Mozo (Marko Čepak Maki in Marko Mozetič Mozo) tvorita dva priznana glasbenika, ki sta sodelovala z najvidnejšimi svetovnimi glasbenimi imeni. Vendar v resnici ta duo prej kot karkoli drugega tvorita prijatelja, neločljivo povezana skozi pogovore o glasbi, posameznih skladbah in filozofiji zvočne umetnosti, s tem pa tudi filozofiji življenja, oblikovani na jadrih skupnih glasbenih popotovanj ter v prepletu dveh kitar na istem odru.

Žanrsko skoraj neopredeljiv duo izvaja avtorsko glasbo s primesmi swinga in jazza. Kompozicije namreč izvirajo v jazz harmonijah, a se od atmosfer ostalih žanrov, s katerimi sta Maki in Mozo odraščala, ne ograjujejo. Natanko zato njun repertoar med drugim sestavljajo izvirni aranžmaji del drugih avtorjev, pri čemer je skupna nit odprtost, ki daje prostor improvizaciji, oziroma, pogovor kitar v točno določenem trenutku, kar ustvarja zanimivo, bogato glasbeno pravljico.

Oba dosedanja večera, tisti v družbi Jazz Punt Big Banda s Tanjo Srednik in Jašo Šabanom ter Ani Frece in Hotelom za srečo, sta naletela na topel sprejem ter čudovit odziv, zato gostiteljica verjame, da bo tako tudi v prihodnje. Tokrat se bo pogovarjala z Markom Čepakom Makijem.

Marko Čepak Maki & Lorenzo Caminoli (Inspiration):

Marko Čepak Maki & Roberto Franceschini (Kje je tista trava):

Savus

Foto: DDT