sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Plestenjak, Pušlar, Grašo …

Program prireditev v Zagorju

Zagorska gospodinjstva bodo v teh dneh v nabiralnike prejela brezplačno zloženko s programom prireditev ob letošnjem občinskem prazniku.

Tudi tokrat so številni organizatorji pripravili več kot 70 prireditev za vse okuse, prve prireditve pa se bodo začele prihodnji teden.

Osrednja slovesnost ob avgustovskem prazniku Občine Zagorje ob Savi bo letos v četrtek, 3. avgusta, na njej bodo podelili najvišja občinska priznanja. Naziv častnega občana bo letos dobil slikar Nikolaj Beer, podelili pa bomo še štiri zlate plakete. Letošnji dobitniki so: Marjeta Hribar, Nogometni klub Zagorje, Jernej Kovačič in Sandi Grčar.

Že nekaj časa pa so znani tudi izvajalci na največjih dogodkih – Noči pred nočjo in na Zagorski noči. Pri slednji je sicer prišlo do spremembe. Kljub dogovoru, da v soboto, 5. avgusta, v Zagorju nastopi Crvena jabuka, je skupina svoj nastop odpovedala. Tako bo v Zagorju koncertiral Jan Plestenjak, isti večer pa bodo zbrane na osrednjem prizorišču zabavali še Uroš Ržišnik z bandom, Hard Division in Nina Pušlar. Na prizorišču pri tržnici bodo za zabavo skrbeli člani ansamblov Za ka pa ne in Calypso.

Na Noči pred nočjo, 4. avgusta, pa bodo obiskovalce zabavali: domača skupina Revolve, Big band Zagorje z Matevžem Šaleharjem – Hamom in Petar Grašo.

Podrobnejši program prireditev si lahko ogledate tudi na spletni strani Občine Zagorje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor