petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Luca Wiedermann dobil Zasavje Open

Zmagovalec prvega profesionalnega turnirja serije WTT Zasavje Open je Nemec Luca Wiedermann, ki je v finalu premagal Švicarja Miko Brunolda. Turnir v dvojicah sta dobila Zasavca Žiga Šeško in Nik Razboršek.

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah je pretekli teden potekal prvič mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open. S skupnimi močmi so ga več kot uspešno organizirali zveza Tenis Slovenija, Tenis klub Hrastnik in Teniški Klub Trbovlje ob podpori Občine Hrastnik in Občine Trbovlje.

Zmagovalec Nemec

V nedeljskem finalu posameznikov sta se pomerila četrti nosilec Luca Wiedermann (Nemčija) in šesti nosilec Mika Brunold (Švica). Po dobri igri obeh je zmago slavil Wiedermann s 6:4, 1:6, 6:4.

Brunold je v polfinalu premagal najboljšega Slovenca na turnirju, prvega nosilca Bora Artnaka s 6: 2, 6:3. Wiedermann pa Avstrijca Sebastian Sorger  8:6, 7:5, 6:2. Hrastničan Žiga Šeško se je na svojem prvem profesionalnem turnirju med člani moral posloviti že v prvem kolu v dvoboju z Litijanom Artnakom.

 

Pari

Hrastničan Žiga Šeško in Litijan Nik Raboršek sta odlične nastope na Zasavje Open zaključila z zmago med dvojicami. V prvem krogu sta premagala italijanski par Enrico Baldisserri – Noah Perfetti. V drugem krogu sta dobila dvoboj s slovenskim parom Matic Križnik – Nik Mikovič. V polfinalu sta se pomerila z italijanskim parom Filippo Romano – Lorenzo Rottolli (tretja nosilca) in zmagala z 3:6, 7:6, 12:10.

Na teniškem igrišču v Hrastniku sta v finalu dvojic mednarodnega teniškega turnirja Zasavje Open komaj 15-letni hrastniški teniški up Žiga Šeško in njegov nekdanji trener Nik Razboršek z zmago nad slovenskim Davis Cup reprezentatom Janom Kupčičem in njegovim hrvaškim soigralcem Nikolo Bašićem osvojila pokal Zasavje Open 2024. Rezultat je bil na koncu 7:6, 6:4.

MP

Foto: fb Tenis klub Trbovlje


 

Isti avtor