petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Rekorderka napihala v Trbovljah

Za zasavskimi policisti je dogajanja poln vikend. Obravnavali so sedem prometnih nesreč in šest primerov kršitev javnega reda in miru. Ukvarjali so se z drogiranim in pijanimi vozniki. Tokrat je rekord dosegla voznica v Trbovljah, ki je napihala 1,45 mg/l alkohola. Ker je kljub prepovedi nadaljevala vožnjo, so ji zasegli še avto. Policisti so se ukvarjali tudi s sestrami, ki sta se skregali v lokalu, pa dvema požaroma (zagorelo je v bloku in brunarici), zasegli so nehomologirano vozilo in dvakrat posredovali zaradi izpuščenih psov (eden je ugriznil občana).


PP Hrastnik

V petek so policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer sta se skregali sestri. V sporu je ena udarila drugo po obrazu. Sledi hitri postopek.

V soboto so policistom javili, da je občana na njegovem dvorišču napadel pes. Ugotovili so kršitev zakona o zaščiti živali, zoper lastnika vodijo postopek o prekršku.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, vzrok je bila neprilagojena hitrost. Povzročitelja čaka postopek o prekršku.

V večernem času so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled. Po analizi sledi ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali požar v stanovanju večstanovanjske stavbe, kjer je prišlo do vžiga naprave za sušenje sadja, nastala je materialna škoda v višini okli 400 evrov. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vozniku mopeda so zasegli vozilo, saj je bilo to predelano in v nasprotju z homologacijskimi predpisi. Voznik si je prislužil obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so kontrolirali voznika tovornega vozila, ki je v postopku odklonil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ustavili so voznico osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,79 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čaka jo še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru glasne glasbe na območju Litije, kršiteljici so izrekli opozorilo.

V nedeljo so ustavili voznico osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,45 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici so prepovedali in odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je z vožnjo nadaljevala, so ji zasegli vozilo, prislužila si je tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na savskem mostu v Zagorju. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru, neznana oseba je oškodovancu izrekla grožnje po telefonu.

Obravnavali so požar lesene brunarice na Izlakah. Policisti so opravili ogled kraja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V soboto so obravnavali kršitev zakona o zaščiti živali, saj se je po naselju Vidrga brez nadzora sprehajal pes.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo živali na območju Litije. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo s samoudeležbo na območju Litije. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Hrastnika. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.


PP Litija

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Litija, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo na relaciji Gaberska Gora-Čatež, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega avtomobila. Kršiteljica in sopotnika so bili lahko telesno poškodovani. Povzročiteljici so izrekli globo.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Litija, zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo v naselju Kresnice, v kateri je bil samo-udeležen voznik osebnega avtomobila, policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.

V naselju Spodnji Hotič so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor