ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Lionsi za 6-člansko družino

Nemoč, s katero se sooča družina, je nepredstavljiva. »Pomagajmo jim in zberimo sredstva, ki jih bodo vsaj malo razbremenila teže vsakdanjika in jim polepšala življenje,« sporočajo iz Lions kluba Trbovlje.
V četrtek, 26. novembra 2015 ob 19. uri bodo pripravili v Delavskem domu v Trbovljah dobrodelni koncert za družino v stiski. Mešani mladinski pevski zbor GESŠ Trbovlje, Pihalni orkester Glasbene šole Trbovlje in učenci oddelka za solo petje GŠ Trbovlje se bodo predstavili z melodijami popevk in filmske glasbe.

Obiskovalci bodo družini pomagali z nakupom vstopnic po 10 evrov. Vstopnice so v predprodaji na blagajni Delavskega doma Trbovlje vsak dan med 17. in 19. uro. Rezervacije in informacije na 03/56-33-482 (blagajna) ali na e-naslovu blagajna.ddt@siol.net. Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen družini.

Zbrana sredstva bodo namenjena za obšolske dejavnosti štirih otrok in s tem za razvoj njihovih talentov, ki so zanje pomembna popotnica v boljše življenje. Drugi del zbranih sredstev pa bo šel za nujno zamenjavo dotrajane opreme v stanovanju, s čimer bomo omogočili osnovne bivalne pogoje za vso družino. »Vsaka vstopnica šteje, zato pomagajte in se udeležite dobrodelnega koncerta. Hvala,« sporočajo Lionsi.

Lions klub Trbovlje bo s koncertom počastil svojo 20-letnico obstoja. V tem času je klub skrbel za pomoč slepim in slabovidnim, v zadnjih letih pa svoje aktivnosti usmeril k vsem ljudem v stiski, še posebno k otrokom in mladim. Tako klub redno financira letovanje za otroke iz socialno šibkih družin, pomaga družinam z bolnimi otroki (nakupi pripomočkov ali terapij), spremlja natečaj za osnovnošolce Plakat miru in vsako leto nagradi zlate maturante. Od leta 2014 klub sodeluje v vseslovenskem projektu Donirana hrana. Člani na območni Rdeči križ vsak dan dostavijo prehrambne izdelke iz trboveljske trgovine Spar. Člani kluba prihajajo iz vsega Zasavja, zato je tudi njihova pomoč namenjena vsem trem zasavskim občinam.

MP

Previous article
Next article

Isti avtor