September je tu in mi že korakamo novim zmagam naproti. Še vedno pod vtisi dolgega, lepega poletja se z veseljem in ponosom spominjamo preteklega časa, ki smo ga preživeli v družbi otrok. Tudi letos smo se sodelavci Večgeneracijskega centra Zasavje povezali z Društvom prijateljev mladine in skupaj izvedli nekaj odličnih delavnic.

Letos so z nami sodelovali prostovoljci in ambasadorji vseživljenjskega učenja na Zasavski ljudski univerzi. Poskrbeli smo za pestro in zanimivo dogajanje – skoraj vsak je našel nekaj zase. Izvajali smo kulinarične delavnice, pesniške in umetniške delavnice, ustvarjali smo, delali znanstvene poskuse, športali, si krajšali čas po »starem« in izdelali pravi verižni eksperiment! Na tem mestu še enkrat zahvala našim ambasadorjem Juretu Toriju in Denisu Šketaku – obe delavnici sta bili zadetek v polno! S svojim sodelovanjem nam pomagata izpolnjevati našo misijo vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja.

Posebej ponosni smo na skupino verižnega eksperimenta. Vedoželjne in pridne otroške rokice so se pogumno spopadle z delovnim izzivom in se spoprijateljile s pravim delovnim orodjem. Vsak ponedeljek se je žagalo, brusilo, vrtalo, da se je po celi hiši kadilo – a rezultat dela je bil prav osupljiv. Mojca Kropivc, Alenka Knez in Drago Lavrič so skupaj z otroki ustvarili verižni člen, ki je postal del pravega verižnega eksperimenta. To je lesena mehanska konstrukcija, ki z vzajemnim delovanjem potiska kovinsko kroglico, da potuje prek različnih ovir od začetne do končne točke. Pri otrocih spodbuja mehanske in tehnične kompetence, ročne spretnosti in spoznavanje z delovnim orodjem.

Anja Lenart, VGC Zasavje

PR objava