Septembra bo v revirskih mestih zadišalo po okusnih jedeh, ki jih v Zasavju dobro poznamo. Te jedi so pripravljale že naše babice, danes pa predstavljajo pomembno kulinarično tradicijo. Moči so združile občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi in pripravile program kulinaričnih prireditev, ki so ga poimenovale Zasavski šporhet.

Kulinarični festival Zasavski šporhet bo združeval kuharska tekmovanja Funšterc v Hrastniku (9. september od 15. ure dalje v bivših rudarskih prostorih), Grenadirmarš v Trbovljah (16. september od 15. ure dalje, Mestni park Trbovlje) in 3. svetovno ajmohtijado v Zagorju (30. september od 9. ure dalje, Pristan v Zagorju). Kulinarično popotovanje pa bodo zaokrožili s ponudbo lokalnih gostincev iz vseh teh mest, ki bodo od 29. septembra do 8. oktobra pripravljali tradicionalne zasavske jedi na tradicionalen ali sodoben način. Več o tem izdamo kmalu.

»Zasavčane in Zasavčanke vabimo, da obiščejo kulinarične dogodke v vseh treh mestih in poizkusijo jedi, ki jih bodo popeljale v otroštvo ali pa jim ponudile avtentično kulinarično doživetje,« so še zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje