Trboveljčanka Hedvika Kotar Bevc je 9. aprila dvignila veliki kristalni globus za zmago v FIS Masters tekmovanju v sezoni 2021-22.

Na italijanskem smučišču Abetone so 8. in 9. aprila potekale tekme na zaključku velikega finala na »FIS Masters« pokal za leto 2021-22. V tej sezoni so pripravili 83 tekmovanj FMC in MAS CUP.

»Povprečno se Masters tekmovanj udeleži 8 do 10 slovenskih tekmovalcev, prisotni smo bili na 32 tekmovanjih, kjer se pa nikoli ni končalo brez slovenskih stopničk,« je povedala ob vrnitvi v domovino Trboveljčanka Hedvika Kotar Bevc, ki je tekmovala v tem veteranskem tekmovanju.

Slovenci niso od muh, saj je 13 slovenskih masterjev skupaj osvojilo kar 56 medalj. Ena je bila s svetovnega prvenstva in dva kristalna globusa za skupne razvrstitve v celi sezoni. Hedvika Kotar Bevc je osvojila prvo mesto v tekmovanju Ski Masters CUP med ženskami v kategoriji od 70-74 let in s tem veliki kristalni globus.

Tretje mesto in mali kristalni globus je v tekmovanju Ski Masters CUP med moškimi od 40-45 let osvojil Tadej Prebil. Samuel Borovinšek pa je na svetovnem prvenstvu v Saint Moritzu osvojil tretje mesto med moškimi od 50-55 let v slalomu.

»Iskreno se zahvaljujem Alešu Sopotniku, Trboveljčanu in izjemnemu serviserju v ženskem svetovnem pokalu, ki mi vsako leto odlično pripravi smuči za vsa tekmovanja,« se je Hedvika zahvalila tudi za strokovno pomoč pri pripravi na tekmovanja.

Hedvika Kotar Bevc, ki jo poznamo tudi kot odlično tekačico na dolge proge in v maratonih, je do sedaj osvojila 5 kolajn s svetovnih prvenstev, 3 male kristalne globuse in sedaj še veliki kristalni globus.

Savus

Foto: osebni arhiv, Tina Leskovec