Na Območno obrtno-podjetniških zbornicah Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje ob Savi so 4. in 5. oktobra potekale delavnice z naslovom Krepitev zmogljivosti obrtnikov in podjetnikov na področju razpisov in projektnih priprav.

Namenjene so bile vsem potencialnim prijaviteljem na prihajajoče razpise za investiranje v mikro, malih in srednjih podjetjih v občinah Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje.

Direktorica OOZ Trbovlje Teja Urbanija je podala uvodne obrazložitve o namenu Sklada za pravični prehod, višini sredstev, ki jih dobi zasavska regija in o možnostih, ki bodo na voljo podjetjem, ki investirajo v regijo in podobno.

Predavatelja Nina Sega in Matej Voršnik iz podjetja Eudace sta udeležence seznanila s postopki pri javnih razpisih, čemu nameniti posebno pozornost, kaj so upravičeni stroški in kako bo potrebno poročati.

Vsaka delavnica je imela 4 sklope: razvoj projektne ideje in priprava projekta, finančno načrtovanje projektov, poročanje o projektih in promocija projekta in razširjanje rezultatov.

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Prejšnji članekRazstava Rado Kališnik
Naslednji članekVraževerje in čarovništvo na Slovenskem