Policisti so na območju Zasavja v tem tednu poleg rednega dela obravnavali še nekaj prometnih nesreč, tatvin, vlomov, požarov, zasegli so prepovedane snovi, posredovali v sporu pri sečnji dreves, se ukvarjali z najdenim denarjem in še kaj bi se našlo. Več v spodnjem pregledu po policijskih postajah.


PP Hrastnik

Policiste so obvestili o vlomu v prostore društva. Nastalo je za okoli 2.500 evrov materialne škode. Vlom še preiskujejo.

V dveh primerih so osebama zasegli snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo, sledita prekrškovna postopka. V enem primeru so policisti osebi zasegli večje število paketov z neznano snovjo, imel je pripravljene za prodajo.

Policisti so na podlagi obvestila o tatvini električnih vodnikov izsledili osumljenca ter mu zasegli ukradeno robo. Storilec je lastnika oškodoval za nekaj deset evrov. Osumljenca čaka kazenska ovadba.

V sredo, 26. januarja, so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je med 25. in 26. januarjem 2022 med 18.00 in 12.00 uro trčil v zadnji desni del parkiranega vozila. Pri tem je nastala škoda v višini  300 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Hrastniku so neznanci vlomili v hišo. Odnesli so gotovino in nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali tatvino pohištva iz zaprtega javnega prostora. Neznani storilec je lastnika oškodoval za 650 evrov. Policisti tatvino še preiskujejo.

Istega dne do bili obveščeni da je neznani storilec poškodoval napravo pri avtopralnici in lastnika oškodoval za približno 500 evrov. Tudi to dejanje policisti še preiskujejo.

Po obvestilu regijskega centra za obveščanje so policisti preiskali okoliščine požara v stanovanjskem bloku. Požar so pogasili gasilci. Neznani storilec je zanetil razkužilo za roke. V požaru se je poškodovala barva na steni. Nastala je materialna škoda za približno 400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na policijski postaji je lastnik vozila naznanil prometno nesrečo s pobegom. Neznanec je trčil v parkirano vozilo prijavitelja in povzročil materialno škodo, ki znaša približno 1000 evrov.

Pri kontroli prometa so policisti ustavili mladoletnega voznika mopeda, za katerega so ugotovili, da je tehnično neizpraven. Mladoletnika čaka obdolžilni predlog, o kršitvi so seznanili tudi njegove starše.

Pri kontroli cestnega prometa so v dveh primerih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sta odklonila strokovni pregled, saj je preliminarni test pokazal prisotnost prepovedanih drog. Kršiteljema so prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ju7 tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so pri kontroli prometa ustavili tudi voznika, ki so mu prejšnji dan prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu zasegli motorno vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Policiste so bili obvestili o nepravilnem parkiranju pred okrajnim sodiščem. Zaradi kršitve  prometne signalizacije so izdali obvestilo o prekršku.

V treh primerih so občanom zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve bodo izvedli prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

Na policijski postaji se je zglasila občanka, ki je prijavila sum kaznivega dejanja izsiljevanja preko spletnih aplikacij. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo iz objektivnega razloga (v vetrobransko steklo je priletel manjši kamen).

Policiste so obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti Zagorje – Izlake v ponedeljek v večernem času zaradi nepravilne strani vožnje povzročitelja, ki je s kraja nesreče odpeljal. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda, za pobeglim voznikom pa še zbirajo obvestila.

V torek v dopoldanskem času je občan Zagorja ob Savi na bankomatu našel pozabljen denar, ki ga je izročil policistom. Policisti bodo poskušali najti lastnika in mu ga vrniti.

V torek zvečer pa so bili policisti obveščeni o tatvini ročne torbice z vsebino. Tatvino še preiskujejo.

V sredo v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja. Zgodila se je na parkirišču. Policisti še zbirajo obvestil o pobeglem vozniku.

V nadaljevanju dneva so policiste obvestili o dimniškem požaru na stanovanjski hiši. Materialne škode ni bilo, posredovanje gasilcev ni bilo potrebno.

V četrtek v popoldanskem času so policiste obvestili o nepravilno parkiranih vozilih na intervencijskih površinah. Izdali so obvestila o prekršku.

Mlajšemu občanu so zaradi suma na prepovedano drogo zasegli rastlinsko snov. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.


PP Litija

Policisti so obravnavali primera nasilja v družini in primer kaznivega dejanja groženj O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so spor zaradi lastništva parcele in sečnje gozda na njej. Ker niso zaznali elementov uradno pregonljivih kaznivih dejanj, so udeležence napotili na zasebno tožbo.

Na podlagi odredbe  je bila opravljena hišna preiskava na objektu v Litiji in na območju Logatca, kjer so  zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplja  rastlina in naboj. Sledijo ustrezni postopki.

Obravnavali so sume kaznivega  dejanja nezakonitega lova na območju Dol pri Litiji, kjer je bil ustreljen jelen. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V Ribčah so ob kontroli prometa ustavili voznico, ki je vozila brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Savus

Fotografija je simbolična