Ob 60. obletnici Delavskega doma Zagorje je Big band Zagorje s strehe zagorskega kulturnega hrama poskrbel, da je bil praznik kljub še vedno veljavnim ukrepov zaradi koronavirusa slovesen.

Delavski dom Zagorje letos praznuje častitljivih 60 let. 22. maja 1960 je odprl vrata svojim obiskovalcem. Letošnje praznovanje pa ni potekalo, kot je bilo prvotno načrtovano, vendar so s koncertom Big banda Zagorje na strehi Delavskega doma pričarali vsaj del slavnostnega vzdušja.

Direktorica Karmen Cestnik je v svojem nagovoru poudarila, da kulturni center od samega začetka deluje nemoteno, program je namenjen občanom, svoj vpliv pa ima tudi v precej širšem prostoru. Dejala pa je tudi, da brez podpore lokalne skupnosti kulturni hram ne bi uspeval v tolikšni meri in se s šopkom zahvalila županu Zagorja Matjažu Švaganu. Župan v nekaj besedah poudaril pomen kulturne ustanove in se sočasno zahvalil vsem dosedanjim direktorjem za uspešno vodenje Delavskega doma Zagorje. Slovesnost se je nadaljevala s krajšim koncertom Big banda Zagorje, ki so ga s ploščadi in okoliških zgradb spremljali obiskovalci, prenos pa je bil zagotovljen preko spletne strani Delavskega doma Zagorje.

Vukašin Šobot

Foto: Vukašin Šobot