Knjižnice še bolj odpirajo svoja vrata. Delo se počasi normalizira. V zagorski občini odpirajo tudi vrata knjižnic v Kisovcu in na Izlakah.

Knjižnica Zagorje

»Z veseljem vam sporočamo, da v Knjižnici Zagorje od 25. maja 2020 odpiramo knjižnico in enoti za uporabnike,« so zapisali v izjavi za javnost v zagorski knjižnici. Kot obratovalni čas bo veljal poletni obratovalni čas do 31. avgusta 2020. Oddelek za odrasle in oddelek za mladino bosta odprta ob ponedeljkih in sredah od 10.30 do 18.30 ure, ob torkih, četrtkih in petkih pa od 8. do 15. ure. Odprli bodo tudi podružnici Kisovec in Izlake. V Kisovcu bo knjižnica odprta ob torkih od 15.30 do 18.30 ure, na Izlakah pa ob četrtkih od 15.30 do 18.30 ure.

Knjižnica Hrastnik

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je od ponedeljka, 4. maja 2020 tudi odprta po skrajšanem obratovalnem času (t. i. poletni obratovalni čas), od ponedeljak do sredo od 13. do 19. ure, ob četrtkih in petkih pa od 8. do 14. ure.

Knjižnica Trbovlje

Trboveljski knjižnico so odprli 5. maja, podobno kot vse slovenske knjižnice delajo pod spremenjenimi pogoji obiska.

»Prvi dnevi so bili polni vprašanj,« piše na knjižnični spletni strani Robert Čop. »Veselje ob ponovnem odprtju knjižnice, se je mešalo z negotovostjo. Kako poskrbeti za varnostne ukrepe, se bodo obiskovalci držali navodil, jim bomo uspeli pripraviti vse želeno gradivo, bo tudi kaj nestrpnosti in naveličanosti? Kako se bomo zaposleni navadili večurne nošnje mask in rokavic? Vendar je zaradi dobre organizacije in priprave vse steklo brez težav. Posebno pa smo bili veseli prijaznih odzivov prvih obiskovalcev, ki so nas pogrešali in težko čakali, da se zopet srečamo.«

Savus

Foto: arhiv Savus