Trboveljski komunalci so znova združili moči v skrbi za sočloveka – kar 17 zaposlenih se je v letošnjem letu pridružilo skupni krvodajalski akciji Komunale in trboveljskega območnega združenja Rdečega križa.

Po več kot uspešni prvi krvodajalski akciji Komunale Trbovlje pred dvema letoma so se v letošnjem letu ponovno povezali z RK Trbovlje in pripravili akcijo, ki je v lanskem letu zaradi epidemije niso mogli izvesti. Tudi v tokratni, drugi izvedbi, je bil odziv zaposlenih odličen, saj se je k darovanju krvi prijavilo 17 zaposlenih, kar je več kot 10 odstotkov celotnega kolektiva.

Zaradi dobrega odziva med delavci so akcijo razdeliti na dva termina, da lahko delo nemoteno izvajajo. Prvič so kri darovali danes, 15. oktobra, druga runda je na vrsti v petek, 22. oktobra.

»Tokrat smo akcijo tudi razširili in k sodelovanju povabili še družinske člane naših sodelavcev in v letošnjem letu se je komunalcem pridružil tudi eden izmed njih,« so sporočili iz Komunale Tr4bovlje.

Odziv na povabilo h krvodajalski akciji je bil v obeh izvedbah odličen, zato načrtujejo, da bo akcija postala tradicionalna in da se je bo tudi v prihodnje udeležilo veliko število zaposlenih. »Upamo pa, da se bodo v vse večjem številu odzivali tudi družinski člani,« še dodajajo na Komunali.

Savus

Foto: arhiv Komunale Trbovlje