Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca septembra 2022.

September 2022

V Zagorju se je odvil 13. Festival flavtistov Slovenije, na katerem so sodelovali izjemni flavtisti z vsega sveta, v Trbovljah festival novomedijske umetnosti Speculum Artium, film orkester zagorskega režiserja Matevža Luzarja pa je bil izbran za kandidata za nagrado oskar.

Prav tako v Zagorju so predstavili namero o postavitvi razvojnega centra za brezogljične tehnologije za zeleni prehod, Uroš Stoklas je dobil svojo zvezdo na Mostu športnih junakov na trboveljski Ledenici, hrastniški kajakaš Peter Kauzer pa je bil tretji na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah. Primož Roglič je tudi špansko Vuelto končal predčasno, 15-letni Lovro Percl Šeručnik pa je osvojil naslov državnega prvaka v nordijski kombinaciji.

Za avtentično zasavsko kulinarično izkušnjo pa je v Hrastniku poskrbel Funšterc – festival stekla in zasavske kulinarike.

SL

Fotografija je simbolična