Slovenska pesem s slovenskim besedilom se je te dni zavrtela na prva mesta hrvaških glasbenih lestvic. Pod njo se je podpisala kisovška zasedba Koala Voice.

Ker tu je vse tako lepo je skladba, ki so jo Koala Voice uvrstili na njihov aktualni album Woo Horsie (2018). Skladba, ki je tudi zaradi besedila v slovenščini in lahkotne melodije pritegnila nekaj pozornosti, nihče pa ni pričakoval uspeha izven slovenskih meja.

Četverica, ki se konec marca odpravlja na krajšo turnejo po Balkanu, je očarala tudi urednike hrvaškega glasbenega portala Muzika.hr. Njihovo skladbo so namreč uvrstili med predloge za pesem tedna in bili so najuspešnejši. Prav tako je zgodba podobna na Radiu 101, ki je skladbo uvrstil v redno rotacijo, pesem pa uvrstil med tedenske predloge. Skladba Ker tu je vse tako lepo je postala popevka tedna tudi na Valu 202.

Koala Voice, ki so februarja razprodali promocijski koncert v Orto baru, temu pa je uspešno sledil še razprodan koncert pred dnevi v Celju, bodo 27. marca nastopili v zagrebškem klubu KSET. Dan kasneje jih čaka koncert v Kostajnici v Bosni in Hercegovini, nato pa se bodo odpravili proti Beogradu in Novem Sadu. V aprilu se vračajo v Mostar, napovedana pa sta še koncerta na Reki in v Pazinu na Hrvaškem.

Videospot, ki so ga posneli za pesem Ker tu je vse tako lepo, je nastal pod režisersko taktirko Marka Pirca in Studia 7.

Savus

Foto: Saša Huzjak