četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Knap Trail

V Trbovljah bo jutri 350 tekačev startalo na izjemni prireditvi Knap trail, ki začenja letošnje ekstremne tekaške prireditve. Prijavljeni so tudi najboljši slovenski gorski in trail tekači. 350 startnih mest so udeleženci pograbili že mesec dni pred prireditvijo.

»Knap trail je bil eno prvih trail tekmovanj pri nas, traser in idejni vodja je bil leta 2015 Leon Cestnik, ki si je želel približati Zasavje širši množici domačih in tujih športnih navdušencev. A zahtevna organizacija in epidemija koronavirusa sta to zimsko prireditev za nekaj let – zadnjo so izvedli januarja 2018 – umaknili s koledarja tekmovanj. Letos se vrača,« je v Delu zapisala Anja Ihtihar.

Knap Trail sta z ekipo obudila Anja in Iztok Deželak, ki sta na njem že tekla. Prireditev organizira Športno društvo Sportiva. Letos bo največ izmed 350 udeležencev teklo na 16 km, nekaj manj se jih bo pomerilo na 30 in 51 kilometrov. Za vsako razdaljo je določena časovna zapora. Na 16 km osem ur, na 30 km 10 ur in 12 ur za 51 km. Proge so zahtevne, višinske razlike precejšnje. Prireditev bo povezala vse tri zasavske občine. Tekmovalci prihajajo iz desetih držav (Slovenija, Italija, Avstrija, Hrvaška, Črna gora, Madžarska, Nemčija, Romunija, Poljska in Irska).

Na Knap Trailu bo sodeloval tudi Norbert Lüftenegger, Guinnessov rekorder v 20-kratnem ironmanu (one-per-day). Organizatorji so izpostavili tudi slovenske udeležence. Takole so jih predstavili: Ivi Hrastovec (najbolj vroč ultraš naše male domovine), Tilen Potočnik (sestranski športnik z odličnimi nastopi na trail tekih), Aleš Žontar (mojster cestnega, trail in gorskega teka) Janez Klančnik (odličen triatlonec, ki se je zavihtel v vrh slovenskega traila), Martina Klančnik Potrč (trenutno najhitrejša slovenka na ultra trail preizkušnjah), Marjan Zupančič (legenda slovenske trail scene) Matic Čačulovič (zmagovalec letošnjega DUTa, prihodnost slovenske ultre), Nataša Robnik (najuspešnejša slovenska ultrašica, kraljica asfalta) Marina-Miran Cvet (zvenserijska mašina, reprezentant Slovenije), Timotej Bečan (najboljši slovenski gorski tekač zadnjih let).

Tekači bodo startali v soboto zjutraj izpred Doma Svobode v Trbovljah. Okrepčevalne postaje bodo pripravili v Planinski vasi, na Kalu (planinski dom), Podmeji, na Sveti Planini (planinski dom), na Čemšeniški planini (planinski dom) in zavetiščni hišici na Znojilah.

Savus

Foto: fb Knap Trail


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor