Proga iz Hrastnika do Kala je dolga 9 km in je v celoti asfaltirana. Višinska razlika proge znaša 633 m, maksimalni naklon na progi pa celih 12%. Trasa poteka od Rudnika Trbovlje-Hrastnik preko Blat mimo kapele Borovšak in smučišča do planinskega doma na Kalu. Vzpona se je udeležilo 120 tekmovalcev iz celotne Slovenije.
Najhitrejši na Kalu je bil Matej Kimovec, član kluba Vaška runda iz Vač, ki je progo prevozil v 25 minutah in 51 sekundah. Drugo mesto si je »pridirkal« Primož Porenta, tretje mesto pa Uroš Brinc. Najboljši član domačega kluba iz Hrastnika je bil Damjan Kolenc z uvrstitvijo na 9. mesto.

Med ženskami je bila najhitrejša Ajda Opeka iz mariborskega Branika s časom 35 minut in 32 sekund pred Ivanko Škerlj in Andrejo Leskovar.

Člani Kolesarskega društva Hrastnik so spet vzorno poskrbeli za potek prireditve. Po končani dirki so podelili lepe nagrade za prve tri v kar petnajstih starostnih kategorijah in še posebej za prve tri v generalni razvrstitvi.

Čeprav dirka šteje za pokal Slovenije in se jo je udeležilo večina tekmovalcev s tekmovalno licenco, je na progi na Kal tekmovalo tudi nekaj rekreativnih kolesarjev.

NM

Prejšnji članekZlata knjiga
Naslednji članekIzgubljen občan in padlo drevo