sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Kdo oddaja stanovanje?

Tokrat objavljamo zgodbo mame, ki se je znašla v res nezavidljivem položaju. Si zamislite, da bi vam nekdo rekel, da morate v enem mesecu izprazniti stanovanje, v katerem stanujete že nekaj časa? Šok. Ne veš ne kod ne kam. No, v takšni situaciji se je znašla naša bralka. Če ima kdo v Litiji ali Zagorju manjše stanovanje, ki ga oddaja, če kdo koga pozna, naj to čim prej sporoči na naše uredništvo: e- naslov: info@savus.si. Hvaležni vam bomo, še bolj pa seveda naša bralka.

»Sem mati samohranilka z dvema mladoletnima otrokoma. Živimo v najemu. Včeraj pa šok. Kliče me lastnik stanovanja in reče da potrebuje stanovanje za nekoga drugega in da moramo v enem mesecu ven. Joj kako, kam naj gremo? Nobeno stanovanje se ne oddaja v Litiji. Tu v Litiji imam službo, hčerka hodi v prvi razred, sin pa v srednjo solo. Lepo vas prosim za odgovor, kam naj se obrnemo, da bi lahko dobili kje stanovanje. Res ga nujno potrebujemo. V priponki vam posredujem sporočilo lastnika, ki sem ga prosila za podaljšanje najemne pogodbe. Žal je bil njegov odgovor kratek. Ne bi radi ostali na cesti, prosim vas za pomoč, če je možno dobiti neprofitno stanovanje, ki ga zelo potrebujemo. Zelo vam bom hvaležna, prosim vas za pomoč. Hvala vam in vse dobro,« je zapisala v pismu naša bralka.

Po pogovoru z nesrečno mamo smo izvedeli, da se je že obrnila na institucije, ki se ukvarjajo s stanovanjsko politiko. Jasno, da sistem težko komu pomaga v enem mesecu. Zato morajo poiskati streho nad glavo sami.

Stanovanje v Litiji so si prijetno uredili, vendar ni več možnosti, da bi najem podaljšali. Torej morajo iz njega. Najemnino in vse ostale stroške so redno plačevali. Mama je redno zaposlena. Sin hodi v srednjo šolo, hčera je prvošolka. Rada bi najela stanovanje s sobo za mladeniča. Iz prihrankov si je ravno kupil novo pohištvo, namestili so ga, zdaj pa …

Mami bi najbolj odgovarjalo stanovanje v Litiji ali v Zagorju ob Savi. Če kdo pozna koga, ki ima stanovanje, in ga oddaja, naj nam, prosimo, sporoči. Če ima morda kdo prazno stanovanje in bi ga oddal, tudi. Njegov kontakt bomo posredovali mami in sami se bodo pogovorili o najemu. Upamo, da bomo našli kakšno rešitev za družinico, ki se je znašla v stiski. Hvaležni vam bomo za dobro voljo in pomoč. Še bolj vam bodo hvaležni mama in njuna otroka. Naš kontakt: info@savus.si.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor