Tudi kajakaška sezona bi bila povsem drugačna brez koronavirusa. Reprezentanti bi bili v povsem drugem ritmu kot so sedaj. Zaradi tega, ker ni mednarodnih tekmovanj, je Kajakaška zveza Slovenije poskrbela za članski slovenski pokal. Prvo tekmovanje je potekalo preteklo soboto, 13. junija, v Tacnu. Med kajakaši je zmagal Hrastničan Peter Kauzer, med kajakašicami Eva Terčelj, med kanuisti pa Benjamin Savšek, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar.

Slovenskim tekmovalcem bo dalo tekmovanje za članski slovenski pokal vsaj nekaj tekmovalnega navdiha. Pred tremi tedni so slalomisti nastopili na testnem tekmovanju, prav tako v Tacnu za korona pokal. Tudi takrat so bili v vrhu v vseh konkurencah isti tekmovalci. Med kajakaši je zmagal Peter Kauzer, najboljši slovenski kajakaš zadnjega desetletja.

Ista zgodba se je ponovila tudi na sobotnem tekmovanju. Kauzer je slavil z najboljšim časom v obeh vožnjah. Na drugem mestu je pristal Celjan Martin Srabotnik, na tretjem pa domačin Vid Kuder Marušič. Med 36 kajakaši je tekmoval še en član Brodarskega društva Steklarna Hrastnik. Luka Oplotnik je z dvema solidnima vožnjama osvojil 12. mesto.

Med kanuisti je bil najboljši Benjamin Savšek, drugo mesto je osvojil Luka Božič, tretje pa Anže Berčič. Med kanuistkami je slavila Eva Alina Hočevar pred Aljo Kozorog in Leo Novak. Med kajakašicami je ob odsotnosti Urše Kragelj zmagala Eva Terčelj pred Ajdo Novak in Evo Alino Hočevar.

Že to soboto se bo serija članskega slovenskega pokala nadaljevala s tekmo v Celju.

Savus

Foto: arhiv Savus