četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Dve medalji na Katana Cupu

Tako kot vsi športniki so v zadnjem obdobju tudi karateisti prikrajšani s tekmovanji. Ekipi Sportdate, ki skrbi za tehnično izvedbo tekmovanj evropske in svetovne karate zveze, se je porodila ideja o izvedbi e-tekmovanj v katah. Sistem tekmovanja poteka tako, da vsak prijavljen tekmovalec prejme kodo, posname izvedbo svoje kate in jo pošlje organizatorju. V določenem času sodniki pregledajo in ocenijo nastope v posameznih skupinah.

Ob koncu maja in začetku junija je potekal e-turnir »Katana Cup 2020«, ki se ga je udeležilo 750 nastopajočih iz 38 držav sveta. Med to množico so bile tudi štiri tekmovalke trboveljskega Karate kluba: Simona Češarek, Anja Laharnar, Laura Božjak in Alenka Paternoster.

Najboljše se je odrezala Laura Božjak, ki je v kategoriji deklet, starih od 14 do 17 let, osvojila srebrno medaljo. V skupinskem delu je Laura osvojila celo najvišjo oceno. V izločilnih bojih pa JE po vrsti premagala predstavnici Nemčije in Anglije ter se uvrstila v finale, kjer pa je boljšo oceno prejela Norvežanka.

 

 

Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbela Alenka Paternoster v kategoriji žensk nad 35 let, ki je v polfinalu izgubila proti kasnejši zmagovalki iz Anglije. Alenka je končala na tretjem mestu. Simona in Anja sta končali tekmovanje po prvem nastopu v skupinskem delu.

JS

Foto: arhiv KK Trbovlje

Isti avtor